2

7 secrete ale succesului în afaceri online pentru mamici casnice

Secrete mamici casnice

Câte mamici casnice reușesc să pună pe picioare afaceri online de succes?

Multe mamici casnice îți vor spune că, dacă ai grijă de copii, poți numi asta o slujbă cu normă întreagă. Iar dacă vrei să ai success într-o afacere online, trebuie să-i dedici timp. Prin urmare, prima problemă pe care trebuie s-o rezolvi este să găsești perioade de timp în care să înveți tot ceea ce trebuie să știi despre afacerile online și apoi să pui în practică ce ai învățat.

#1 Mămicile casnice au nevoie de echilibru

Trebuie să conștientizezi și să accepți că ai nevoie de sprijinul familiei și al prietenilor. Dacă ai un bărbat, vorbește cu el. Spune-i că vrei să începi o afacere online și că va trebui să muncești zilnic la asta. Ar trebui să te sprijine cu treburile casei și cu îngrijirea copiilor.

Ce mai fac părinții și socrii tăi? Locuiesc în apropiere? Poate că ar fi dispuși să aibă grijă de copii mai des, cât timp tu lucrezi la afacerea ta. Cei mai mulți bunici se plâng că nu petrec destul de mult timp cu nepoții lor. Vor fi fericiți să stea cu copiii și îți vor salva timp prețios.

Ocazional, poți găsi sprijin chiar și la frați, prieteni sau vecini. De asemenea, dacă ai copii mai mari, le poți explica ce faci și îi poți învăța să se implice mai mult în casă. Pot spăla vasele, pot să facă curățenie și pot merge la cumpărături. Folosește mici stimulente, dacă e nevoie 😉

Sunt multe povești cu mamici casnice care au construit afaceri online de succes. Delegarea sarcinilor e primul secret. În afară de asta, bebelușii dorm destul de mult, așa că ar trebui să găsești intervale de timp de-a lungul zilei, în care să poți lucra. N-a spus nimeni că o să fie ușor.

#2 Stabilește-ți obiectivele și motivul

Pentru multe mamici casnice poate fi epuizant să facă față tuturor treburilor pe care le au de făcut. Câteodată, ideea de a deschide laptopul și de a învăța ori de a lucra nu e tocmai atrăgătoare. Ai nevoie de o motivație puternică pentru a dezvolta o afacere online.

De aceea, înainte de a începe o afacere online, trebuie să-ți stabilești obiectivele.

Gândește-te la ce vrei să obții în primele 6 luni, apoi în primul an. Scrie aceste obiective. Fii specifică și precizează sumele (venitul pe care afacerea ta îl va genera). Stabilește etapele până la atingerea obiectivelor.

Stabilește obiective pe termen lung

Unde vrei să fii cu afacerea ta peste 5 ani? Cât de multe afaceri vei avea? Câte multe site-uri vei avea, care îți vor aduce bani în fiecare zi?

Un alt lucru pe care îl recomand tuturor prietenelor mele este să își contureze un motiv puternic. Este ceea ce te împinge să incepi o afacere online în timp ce ai grijă de copii și de treburile casei.

Fă-ți motivul cât de puternic poți și scrie-l.

Trebuie să-l vezi peste tot. Fă cât mai multe copii și afișează-le prin toată casa. Pentru a-ți creiona motivul, gândește-te la ce-ți dorești de la afacerea ta:

 • O casă mai mare pentru familia ta
 • O mașină nouă
 • Bani pentru educația copiilor
 • Vacanțe împreună cu familia oriunde în lume.

Astea sunt chestii personale. Scrie câteva idei și observă cum te simți când le citești. Un motiv solid trebuie să stârnească emoții puternice, care să te motiveze să perseverezi indiferent cât de obosit te simți și indiferent ce alte lucruri îți apar în cale.

Dacă nu-ți scrii obiectivele pe termen scurt și pe termen lung, nu ai nicio direcție.

Fără un motiv puternic, îți va fi greu să-ți menții un nivel ridicat de motivație în fiecare zi. O afacere online îți oferă multe avantaje, cum ar fi timpul petrecut împreună cu familia.

Unul dintre dezavantaje, însă, este faptul că nu ai niciun șef în fața căruia să dai socoteală. Trebuie să fii responsabilă pentru tine și pentru familia ta. Dacă ai făcut nopți albe pentru că bebelușului tău îi dau dinții, vei avea nevoie de o motivație a naibii de puternică pentru a lucra la afacerea ta. N-a spus nimeni că va fi ușor, dar obiectivele clare și un motiv puternic te vor ajuta întotdeauna.

#3 Tratează-ți afacerea cu seriozitate

Costurile demarării unei afaceri online sunt mici. Unii încep fără să investească nimic și totuși au succes. Dacă ai vrea să-ți deschizi un magazin la tine în oraș, ar trebui să investești o groază de bani. Trebuie să închiriezi sau să cumperi o proprietate în locația potrivită, să cumperi stocuri, să angajezi oameni, să investești în securitate și o groază de alte lucruri.

În cazul unei afaceri online, poți să începi cu un nume de domeniu de 10 dolari pe an, și o găzduire web ieftină (dar proastă) de 10 dolari pe lună. Acesta este motivul pentru care mulți oameni nu reușesc să-și ia în serios propriile afaceri online.

Când lucrurile merg prost, așa cum se întâmplă adesea, este ușor să te gândești „am cheltuit doar câțiva dolari, nu contează”. Mulți oameni se implică în marketingul digital, apoi se sucesc spre alte modele de afacere, pentru că nu îi costă prea mult să facă asta.

Trebuie să-ți iei afacerea în serios.

Chiar dacă nu bagi bani, trebuie să pui suflet. Te va ajuta dacă îți vei scrie motivul și obiectivele, dar îți trebuie mai mult decât atât.

Trebuie să-ți faci un plan de acțiune și să-l „spargi” în sarcini zilnice. E bine să-ți scrii aceste sarcini pe hărtie. Nu știu de ce, dar hârtia are darul de a îți întări angajamentul.

De exemplu, dacă vrei să-ți faci un site în care să oferi sfaturi despre parenting și să-l monetizezi prin programe de afiliere, sau chiar să creezi și să vinzi propriile tale produse, îți va trebui un plan. Prin urmare, planul tău inițial ar putea fi:

 • Aleg un nume de domeniu potrivit
 • Contractez cea mai bună găzduire web
 • Îmi creez site-ul
 • Planific conținutul site-ului
 • Aleg produsele pe care le voi promova
 • Creez un magnet pentru a capta prospecți
 • Aleg un autoresponder performant
 • Planific conținutul pentru campania de email marketing
 • Decid platformele de social media pe care le voi folosi
 • Decid o strategie de generare a traficului.

Nu-ți face griji dacă nu știi încă ce înseamnă toate aceste lucruri sau nu știi cum să le faci. Face parte din procesul de învățare. Ai la dispoziție Universitatea Wealthy Affiliate și cărțile lui Russell Brunson pentru a învăța tot ce trebuie să știi pentru a-ți dezvolta o afacere solidă în această industrie.

Trebuie să fii pregătită să investești ceva bani în afacerea ta online.

Nu este suficient să construiești un site, apoi să te aștepți la o grămadă de vizitatori veniți de nicăieri. Va trebui să aduci trafic targetat pe site-ul tău, iar cea mai rapidă metodă de a face asta este prin reclame plătite, ca Facebook Ads sau Google Ads.

Dacă nu dispui de fonduri pentru a investi în publicitate, trebuie totuși să-ți iei afacerea în serios și să investești timp. Tot ce trebuie să știi pentru a dezvolta o afacere online de succes, găsești sistematizat în resursele indicate mai sus (Universitatea WA și cărțile lui Russel Brunson). Nu trebuie să orbecăi pe internet și să cazi pradă „sindromului obiectului strălucitor”.

În fiecare zi, un alt „Guru” mai lansează un nou curs, și-ți spune că sistemul sau modelul lui de afacere e cel mai bun. Dacă reușește să îți ia ochii, îți va lua și banii.

Multe mamici casnice sunt victime perfecte și se lasă atrase de aceste obiecte strălucitoare. Trebuie să-ți păstrezi direcția. Odată ce ți-ai ales modelul de afacere care ți se potrivește, învață cât mai multe depre el și mergi pe drumul tău.

Nu poți câștiga peste noapte mii de dolari, din câteva click-uri, lucrând o jumătate de oră pe zi. Cu toate astea, oamenii se lasă prostiți în fiecare zi de astfel de non-sensuri.

# 4 Alege modelul potrivit de afacere online pentru mamici casnice

Sunt multe modele de afaceri online. N-au fost concepute special pentru mamici casnice, dar e bine că ai de unde alege. Cele mai cunoscute sunt:

 • Marketingul afiliat
 • Marketingul CPA
 • Crearea și comercializarea propriilor produse sau servicii
 • Deschiderea unui magazin online
 • Network marketing

Fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje. Hai să vedem:

Marketingul afiliat

În acest model de afacere trebuie să promovezi produsele sau serviciile altora, în schimbul unui comision. Poți promova produse fizice și/sau produse digitale. Comisioanele pe care le vei câștiga din promovarea produselor fizice sunt mult mai mici decât în cazul produselor digitale.

Marketingul CPA

CPA este prescurtarea de la Cost Per Action și inseamnă că vei fi plătit de o rețea CPA pentru a promova ofertele de la clienții lor, care nu înseamnă neapărat o vânzare. De exemplu, poți fi plătit când cineva își oferă adresa de email sau se înscrie pentru perioada de încercare a unui produs. Comisioanele sunt de obicei mai mici decât în cazul marketingului afiliat, însă mult mai mulți oameni vor face ceva ce nu implică niciun cost, decât cei care vor cumpăra ceva.

Crearea și comercializarea propriilor produse sau servicii

Una dintre cele mai mari probleme în marketingul afiliat și în marketingul CPA este că împarți câștigurile cu alții. Mai mult, clientul nu e niciodată al tău și nu poți să-l contactezi ulterior pentru a-i mai vinde altceva. Dezvoltarea propriilor produse va necesita timp, efort și, probabil, bani. Avantajul va fi însă că vei păstra tot profitul, iar clientul va fi al tău și vei putea păstra legătura cu el.

Deschiderea unui magazin online

Oamenilor chiar le place din ce în ce mai mult să facă cumpărături online, iar acum e mult mai ușor să deschizi un magazin online, decât cu câțiva ani în urmă. Nici măcar nu e musai să cumperi stocuri. Poți lucra cu o companie de drop-shipping și le poți promova produsele, în schimbul unui comision. Ei vor avea grijă de livrarea produselor, de retururi etc.

Network Marketing

Network Marketing-ul (marketing în rețea), este un model complex de afacere, asemănător marketingului afiliat. Dacă în cazul marketingului afiliat, primești un comision pentru fiecare vânzare pe care o generezi, în cazul marketingului în rețea, câștigi comisioane și din vânzările generate de persoanele din echipa ta. Există mai multe sisteme de network marketing. Unele sunt puțin mai greu de înțeles la prima vedere, însă merită efortul. În ciuda asocierii cu schemele piramidale, care le-a adus o reputație proastă, în mod nemeritat, acest model de afacere s-a dovedit viabil și extrem de profitabil.

Deci, care te atrage cel mai mult?

Dacă ești presată de timp, marketingul afiliat sau marketingul CPA sunt o alegere bună. Dezavantajul este că nu e clientul tău.

Dacă ai competențe și talente pe care le poți valorifica, crearea propriilor produse ți s-ar putea potrivi. Poți crea produse digitale – cărți pdf sau audio și cursuri video pe care le poți vinde pe site-ul tău sau pe platforme precum Clickbank.com sau Udemy.com.

Trebuie însă să ții cont că îți va lua ceva timp să creezi propriul tău produs. De asemenea, dacă faci cursuri video, îți trebuie echipamente bune de înregistrare (cameră și microfon), și trebuie să înveți să faci un pic de editare video.

Indiferent de modelul de afacere ales, trebuie să înveți cât mai multe despre el. Cum fac super afiliații care câștigă milioane de dolari pe an din marketing afiliat? Care e cel mai bun mod de a afla ce se caută pe piață?

Când începi o afacere online, trebuie să fii pregătită pentru câteva luni în care e posibil să nu câștigi nimic. E adevărat, poți câștiga bani imediat din marketingul afiliat și din CPA, dar asta nu se întâmplă întotdeauna. Dacă îți trebuie bani imediat, poți să faci freelancing la început, în timp ce îți crești afacerea.

#5 Învață în permanență

Internetul și marketingul online se schimbă în permanență. Nu poți fi la curent cu toate, dar trebuie să fii la zi cu lucrurile care sunt importante pentru afacerea ta online. Tendințele se schimbă frecvent.

Pentru a te feri de sindromul obiectului strălucitor, e bine să rămâi fidel resurselor educaționale pe care poți să te bazezi. O platformă ca Wealthy Affiliate, de exemplu, care s-a adaptat tendințelor timp de atâția ani, o va face și de acum încolo. Tot ce trebuie să faci este să dedici timp zilnic pentru educația ta ca antreprenor online. Măcar o oră pe zi, intră pe platformă și învață. Te vei perfecționa și te vei adapta cu ușurință trendurilor prezentului.

#6 Concentrează-te pe marketing

Multe mamici casnice care se implică în afaceri online nu reușesc să câștige bani, pentru că nu se concentrează îndeajuns pe marketing. Petrec prea mult timp construind site-ul perfect sau dezvoltând produsul perfect și nu aduc suficient trafic către ofertele lor.

Nu contează cât de bine arată site-ul ori magazinul tău online. Dacă nu ai vizitatori interesați de ceea ce oferi tu, n-o să faci bani. Marketingul e vital pentru succesul tău.

E foarte important să-ți identifici foarte clar audiența țintă.

Trebuie să știi cât mai multe despre ei.

 • Cine sunt potențialii tăi clienți?
 • În ce segment de vârstă se încadrează?
 • Sunt femei sau bărbați?
 • Unde locuiesc ei?
 • Ce le place?
 • Unde își petrec timpul online?

Sunt multe feluri în care poți aduce trafic (vizitatori) către ofertele tale. Unele dintre aceste metode sunt gratuite, dar necesită timp și efort, iar altele sunt pe bani. Social media este un mod eficient de a-ți identifica audiența țintă și a o aduce pe site-ul tău. Trebuie însă să stii cum s-o faci.

Dacă ai propriul website (ceea ce voi recomanda întotdeauna), ar trebui să înveți cum să-ți optimizezi paginile, astfel încât să fie bine poziționate în Google și alte motoare de căutare. Acest trafic este gratuit și extrem de targetat. Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) nu e atât de dificilă precum ai putea crede. Totul începe de la cuvintele cheie potrivite.

Trebuie să afli care sunt termenii (cuvintele cheie) pe care oamenii le folosesc pentru a căuta ceea ce ai tu de oferit. Există mai multe instrumente pentru asta, unele gratuite, altele plătite, precum Jaaxy (inclus în abonamentul premium de la Wealthy Affiliate).

Marketingul de conținut este un mod extraordinar de a atrage vizitatori pe site-ul tău. Poți crea conținut interesant, de valoare, pe care să-l postezi pe rețele sociale ca Facebook, și chiar să creezi videouri pentru YouTube și alte platforme de video-sharing.

Poți să testezi foarte ușor o ofertă folosind reclamele plătite. Dacă folosești rețele pay-per-click ca Google Ads și Facebook Ads, poți cheltui sume mici de bani pentru a vedea dacă poți converti vizitatorii în cumpărători.

Sunt multe metode potrivite pentru mamici casnice dornice să-și dezvolte afacerile, atât gratuite, cât și plătite. Cel mai bine este să înveți să le combini și să creezi un plan de marketing pe care să-l urmezi. E foarte important să te faci cunoscută – va face diferența între succes și eșec.

#7 Freelancer-ii salvează mamici casnice

Nimeni nu se pricepe la toate. Partea bună e că nu e nevoie să fii expert în toate pentru a avea succes în marketingul online. Dacă ai nevoie de ajutor, sunt o mulțime de locuri unde îl poți găsi. Comunitatea membrilor Wealthy Affiliate e locul unde poți găsi răspunsuri la orice întrebări ai putea avea.

Dacă nu te pricepi la editare grafică sau la copywriting, poți externaliza aceste sarcini folosind platforme ca Freelancer.com sau Fiverr.com. Aici găsești o mulțime de freelancer-i care pot face toate treburile astea pentru un preț cât se poate de rezonabil. E ca și cum ai avea o echipă de specialiști gata oricând să ajute mamici casnice atunci când au de făcut chestii la care nu se pricep, sau pentru care nu au suficient timp. Te va costa câțiva dolari, dar merită.

Ești gata?

Așadar, acum ai aflat 7 secrete ale afacerilor online pentru mamici casnice. Acum trebuie să treci la treabă. Discută cu familia despre proiectele tale de afaceri. Stabilește cum poți obține ajutorul de care ai nevoie pentru a obține timpul necesar afacerii tale.

Angajează-te să înveți cât poți de mult despre afacerile online în general și marketing în mod special. Orice altceva poate fi externalizat. Tratează-ți afacerea cu seriozitate și fii pregătită să investești timp și bani.

P.S. Nu ezita să întrebi orice nelămuriri ai putea avea, în secțiunea de comentarii. Îți voi răspunde cât de repede pot.

Vasali Arina

2 Comments

 1. Am intrat recent in concediu pentru creșterea copilului si mi s-a pus deja, voalat, in vedere, ca mi se va desființa postul după ce mă întorc.
  In aceste condiții, o afacere online ma tentează din ce in ce mai mult, dar as vrea să învăț cat mai mult înainte de a investi.
  Văd că promovati mai multe resurse educaționale diferite. Cu ce ar trebui să incep?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *