4

Avantajele marketingului afiliat

Avantajele Marketingului Afiliat

Mulți oameni au caștigat venituri considerabile profitând de avantajele marketingului afiliat de la inventarea lui în anii ’90. Este considerată o metodă eficientă de a câștiga bani online și, mai ales, de a câștiga venituri pasive. În timp, îți poți diminua eforturile, fără ca veniturile tale să scadă.

Acum că ne-am lămurit într-un articol separat ce este marketingul afiliat, hai să vedem care sunt principalele beneficii pe care le ai dacă alegi marketingul afiliat ca principala sau subsidiara ta carieră. Cu toate că inițierea oricărei afaceri implică anumite riscuri, există beneficii pentru care merită să-ți asumi aceste riscuri.

Avantajele marketingului afiliat – Top 5

#1 Nu ai nevoie de experiență

Cam în orice profesie din lume, experiența anterioară și/sau pregătirea specifică sunt condiții obligatorii la angajare. În cazul marketingului afiliat însă, nu ți se cere așa ceva.

Poți (și trebuie) să înveți pe parcurs, însă e un domeniu în care te perfecționezi prin practică. Sunt multe strategii și tactici de abordare a marketingului afiliat. Poți alege una care crezi că ți se potrivește mai mult și o poți încerca.

#2 Nu e necesară o investiție inițială mare

Mulți oameni ezită să se aventureze când vine vorba de schimbarea caierei sau de deschiderea unei afaceri. De vină sunt constrângerile financiare și problemele cu banii.

Marketingul afiliat e altfel. Probabil cel mai important dintre avantajele marketingului afiliat este că este o oportunitate de afacere care presupune costuri foarte mici. Nimic nu te împiedică să o începi. Spre deosebire de alte afaceri, pentru a debuta în marketingul afiliat nu ai nevoie de foarte multe resurse.

Sigur, ca în orice meserie, ai nevoie de câteva scule, nu doar de curent electric și internet. La fel, ca în orice meserie, nu prea poți să te zgârcești și să faci rabat la calitate în privința sculelor. Întreabă însă un mecanic auto cât l-au costat toate cele necesare deschiderii unui banal service de cartier. Să-ți spun că un scaun stomatologic pleacă de la 15.000 de euro?

Prin comparație, marketingul afiliat e mizilic. Un web hosting performant, o platformă de email marketing și încă câteva chestii te vor costa cumulat cam 250 de dolari pe lună.

N-o să găsești să închiriezi niciun spațiu comercial cu vad la banii ăștia. Dacă mai adaugi utilitățile, mobilierul, stocul inițial și alte cheltuieli, vei vedea că investiția inițială (și riscurile) sunt incomparabile.

Mai e o investiție la care nu poți renunța, însă nu e specifică marketingului afiliat.

E vorba de EDUCAȚIE.

Trebuie să fii conștient că e nevoie să investești constant în formarea și perfecționarea ta profesională. Din clipa în care te oprești din învățat, începi să pierzi bani. Ține minte asta.

O să-ți vând un pont, totuși… (de fapt, două). Compania care găzduiește afaceri.org te poate ajuta să-ți începi gratuit afacerea în marketingul afiliat, ca să înveți tot ce îți este necesar pentru a debuta, fără niciun cost.

Eu plătesc 49 de dolari pentru a beneficia de web hosting performant pentru 10 site-uri și de acces la resursele educaționale, însă decizia de a trece la pachetul Premium depinde de bugetul tău și de cât de repede vrei să-ți dezvolți afacerea. Nu există niciun termen de încercare și poți rămâne la contul gratuit oricât dorești.

Al doilea pont se referă la platforma de email marketing cu care lucrez. Ai acces gratuit până la 1.000 de abonați, cu o limită de 12.000 de emailuri pe zi. Asta îți permite să-ți pui pe roate marketing-ul prin email, pe gratis. Primele vânzări apar înainte de 1.000 de abonați, așa că vei avea din ce să-ți plătești ulterior autoresponderul, fără nicio investiție inițială.

3# Este o industrie vastă

Ai de unde alege. E ușor să cauți și să găsești produse la care te pricepi și pe care le-ai folosi tu însuți.

Câtă vreme îți faci propriile alegeri, îți poți păstra integritatea. Asta te va ajuta să câștigi mai ușor încrederea clienților. E demonstrat statistic că afiliații care arată încredere și interes față de produsele pe care le promovează, au mai mult succes decât competitorii lor.

#4 Flexibilitatea și libertatea sunt printre avantajele marketingului afiliat

Indiferent dacă alegi marketingul afiliat ca o sursă secundară de venit sau te dedici full-time, beneficiezi de libertate, independență și flexibilitate.

Spre deosebire de poziția de angajat, marketingul afiliat îți permite să iei propriile decizii, să-ți stabilești singur sarcinile, termenele și programul de lucru. Mai mult, îți poți lua zile libere după cum dorești și poți alege cu cine să te asociezi și cu cine să lucrezi.

Poți alege programul și locul unde lucrezi astfel încât să-ți fie cât mai confortabil și astfel, să-ți maximizezi productivitatea.

#5 Poți să începi marketingul afiliat part-time

Marketingul afiliat nu trebuie neapărat să fie singura ta sursă de venit. Dimpotrivă, dacă ai un serviciu și nu vrei să renunți încă la el, dar ai nevoie de ceva bani în plus, marketingul afiliat poate fi cea mai bună opțiune. Poți începe prin a face niște bani în plus, fără presiunea lansării unei afaceri căreia să te dedici full-time. Ai un salariu, ai spatele acoperit.

Asta îți permite să fii mult mai relaxat. Poți învăța în voie care sunt strategiile și metodele care ți se potrivesc cel mai bine.

Pe de altă parte, dacă alegi să faci din marketingul afiliat principala ta sursă de venit, s-ar putea ca afacerea ta să-ți aducă bani într-un timp mai scurt decât ți-ar fi luat să-ți găsești un job mai bun.

Cam astea sunt cele mai importante dintre avantajele marketingului afiliat.

Bineînțeles, fiind o industrie atât de vastă, și beneficiile pot fi pe măsură. Deși există anumite riscuri, avantajele sunt mult mai mari.

Ups! Am uitat să-ți spun ceva, nu?

Numele companiei care îmi găzduiește site-urile și numele platformei de email marketing…

Să-ți spun… să nu-ți spun…

Bine, sunt ascunse AICI și AICI 😉

Bogdan

4 Comments

  1. Poți începe marketingul afiliat part-time, dar dacă deja ți-ai pierdut job-ul datorită pandemiei, îți trebuie ceva imediat, care să-ți aducă bani, până îți pui pe picioare propria afacere.
    Partea bună e că poți lucra de acasă, rezolvând diverse sarcini online. Nu vei atinge veniturile pe care le poți câștiga din online marketing, dar te poți întreține până când afacerea ta va crește suficient. Click pe numele meu pentru mai multe informații.

    • Sunt multe alternative si oportunități în mediul online, dar la fel de multe capcane. Recomandarea mea este ca întotdeauna un minim de due dilligence să preceadă orice implicare într-un proiect nou.

  2. Mi se pare o idee de afacere extraordinară, dar as vrea sa ma pregatesc cum trebuie înainte de a investi. Există vreun curs pe care l-as putea urma?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *