4

Cât de multă muncă implică marketingul online?

cat de multa munca implica marketingul online

Cât de multă muncă implică marketingul online înainte de a culege roadele?

Înainte de a vedea cât de multă muncă implică marketingul online, vreau să-ți spun ceva de la bun început. Dacă marketingul online te-a atras pentru că ai considerat că nu implică niciun efort, atunci îmi pare rău să fiu eu mesagerul veștilor proaste. Vei avea un șoc și nu unul plăcut.

Mulți oameni sunt atrași de marketingul online pentru că acesta poate fi o sursă de venit pasiv.

Venitul pasiv e acela care continuă să-ți vină în cont chiar și atunci când dormi. Chiar dacă pleci în vacanță mâine, vei continua să câștigi bani pe toată durata cât ești plecat.

Asta visează cei mai mulți, pentru că acest venit pasiv înseamnă că nu vor mai fi nevoiți să-și vândă timpul pe bani și vor putea avea stilul de viață pe care și-l doresc.

Imaginează-ți cum ar fi să te trezești mai bogat decât te-ai culcat!

Nu face însă greșeala de a considera că venitul pasiv înseamnă „bani pe degeaba”. Să nu crezi că venitul pasiv nu implică muncă.

Mulți își încep afacerile în marketingul online muncind ca nebunii fără să facă niciun sfanț în primii ani. Va trebui să investești multă muncă ca să-ți aduci site-ul la peste 1000 de vizitatori pe lună în primul an. La început nimeni nu va reacționa la postările tale din social media.

În timpul ăsta, vei scrie cărți, vei construi site-uri, vei face greșeli și vei risipi bani pe tot soiul de șarlatanii care nu-ți vor aduce niciun rezultat. Pentru cei mai mulți, nu e deloc ușor.

Mulți se întreabă de ce blogurile lor nu au crescut suficient încât să poată renunța la serviciul de zi cu zi. Dacă îi întrebi însă, câte ore pe zi lucrează la aceste bloguri, îți vor spune că postează câte un articol pe săptămână. Asta înseamnă vreo 2 – 3 ore!

Oamenii ăștia nici măcar nu se apropie de cele 40 de ore pe săptămână ale unui serviciu cu normă întreagă. Totuși, se așteaptă să câștige cel puțin cât un salariu aferent unui job full-time. Din aceste așteptări fără fundament vin dezamăgirile.

Culegi ce ai semănat

Dacă ai fi muncit 8 ore pe zi la site-ul tău, dacă ai fi postat zilnic cel puțin un articol și ai fi lucrat la social media și email marketing în restul timpului, afacerea ta s-ar fi ridicat la un alt nivel.

Asta e diferența. La fel ca în multe alte domenii, și din maketingul online scoți fix ceea ce ai băgat, cel puțin în prima perioadă. Totuși, nu e ca la serviciu. Nu ai niciun șef nenorocit care să-ți sufle în ceafă. Nimeni nu te urmărește dacă respecți programul și nu te fofilezi.

Marketingul online necesită autodisciplină

E nevoie de muncă multă și de un efort constant, înainte de a ajunge în punctul în care să te bucuri de independență financiară și de stilul de viață pe care ți-l dorești.

Întrebarea e simplă: tu ești dispus și hotărât să investeși acest timp și efort? Îți dorești destul de tare această schimbare în viața ta?

Bogdan

4 Comments

  1. Online marketingul implică într-adevăr multă muncă la început, însă în contextul economic actual, ar putea rămâne singurul colac de salvare pentru mulți.

    • Nu știu dacă singurul, dar cu siguranță este un colac de salvare veritabil pentru mulți dintre cei care sunt afectați de perioada asta nebună.

    • Mă bucur că faci bani și îți doresc ca asta să dureze cât mai mult. Din păcate, foarte multe astfel de platforme dispar fix când nu te aștepți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *