4

Ce este marketingul afiliat?

Ce este marketingul afiliat

Ce este marketingul afiliat și de ce ți-ar păsa?

În primul rând, ce este marketingul afiliat?

Ai văzut vreodată vreun clip în care unii pretind că fac zilnic milioane doar postând niște reclame? Dacă răspunsul e da, înseamnă că ai intrat în contact cu marketingul afiliat.

Sigur, marketingul afiliat nu-ți va aduce atâția bani, dacă nu ești un expert în domeniu și va implica mult mai multă muncă decât postarea a câteva reclame pe zi, mai ales la început.

Cu toate astea, există adevăr în afirmația că poți câștiga foarte mulți bani cu foarte puțin efort din marketingul afiliat. Putem spune chiar că marketingul afiliat este una dintre puținele metode legale de a atinge un astfel de nivel financiar.

Pe scurt, marketingul afiliat e cea mai ușoară cale de a dezvolta o afacere care să genereze venituri pasive și care nu te silește să-ți vinzi timpul pe bani.

Cu alte cuvinte, în timp ce angajatorul tău îți cere să muncești ca sclavul și îți plătește orele de muncă, marketingul afiliat îți aduce bani în timp ce dormi. Trebuie să știi cum să-l pui pe roate, dar după ce ai pus totul la punct, va lucra pentru tine în mod automat. Va mai trebui doar să te ocupi de mentenanță.

Înseamnă că ar trebui să te bagi în prima „oportunitate” promovată pe Facebook? Nici vorbă!

Ori de câte ori vezi astfel de reclame, trebuie să te întrebi: „Ce câștigă ei din asta?”. Dacă se oferă să te ajute să câștigi bani atât de ușor, ar trebui să te întrebi de ce mai au nevoie de tine.

Cel mai probabil, recrutează persoane ca tine pentru a-i folosi ca trompete. Tu le promovezi oferta iar ei „împart câștigul cu tine”. Nu e cea mai bună soluție pentru a face bani online și, mai ales, n-ar trebui să le plătești nici măcar un leu.

Cealaltă variantă este că vor încerca să-ți vândă vreun curs foarte scump ori să te facă să te înscrii în vreun program foarte costisitor. Indiferent de situație, vei avea mult mai puțin de câștigat decât ei.

Primul semnal de alarmă în privința programelor de genul ăsta ar trebui să fie întotdeauna lipsa informației. „Faci bani postând câteva reclame pe zi” e ceva vag și e o promisiune goală. Nu există nicio explicație despre cum va funcționa asta și nicio mențiune a conceptului de marketing afiliat.

În acest caz, acești indivizi, care vând astfel de cursuri și programe, au avantajul informației. O strategie mult mai bună este să înveți ce este marketingul afiliat, astfel încât să-ți poți dezvolta modelul de afacere care ți se potrivește.

Trebuie să știi ce este marketingul afiliat, cum funcționează și care sunt cele mai bune tehnici care să-ți aducă profit. Este exact ceea ce vei afla aici.

În aceste articole vei găsi toate detaliile, dedesubturile și trucurile de care ai nevoie pentru a-ți surclasa concurența.

Vei face milioane zilnic postând câteva reclame? Poate da, poate nu, însă vei avea cunoștințele necesare și potențialul de a genera foarte mulți bani în mod automat.

Ce este marketingul afiliat?

Hai, că ne-am învârtit destul pe după tufiș. În acest moment, dacă n-ai mai avut de-a face cu acest domeniu, probabil habar n-ai ce este marketingul afiliat. Cum nu încerc să-ți vând nimic, vom lămuri mai întâi asta. Dacă nu ești cu totul începător și știi ce este marketingul afiliat, poți sări peste partea asta, cu toate că s-ar putea să pierzi niște informații care te-ar putea ajuta mai târziu.

Ce este marketingul afiliat? Este tipul de marketing online în care vinzi un produs pentru un comision. Este același model de afacere ca la vânzarea din ușă în ușă. Vinzi ceva ce altcineva a produs, pentru un procent din profit.

Există însă unele diferențe importante între marketingul afiliat și vânzarea din ușă în ușă, diferențe esențiale care fac modelul nostru de afacere mult mai atractiv și mai profitabil.

Avantaje ale marketingului afiliat

Primul și cel mai evident avantaj al marketingului afiliat este acela că vinzi produse online în loc să fii nevoit să o faci față în față. Asta îți ușurează munca considerabil, mai ales dacă nu ești un om de vânzări experimentat. Mai mult decât atât, costurile sunt mult mai reduse, iar volumul de muncă este mult mai mic. Poți să stai acasă și să obții un venit stabil și consistent trimițând câteva email-uri și gestionând un site sau canal de social-media.

Un alt avantaj este că vei fi capabil să abordezi un număr uriaș de persoane, prin comparație cu vânzătorul din ușă în ușă. Internetul ne dă posibilitatea de contacta un număr imens de persoane deodată și de a promova un produs față de mii de oameni în fiecare zi. Având în vedere că un vânzător are o zi bună dacă reușește să-și prezinte oferta către zece persoane, potențialul marketingului afiliat prin internet este evident.

În această situație, putem considera internetul drept ceea ce se numește în afaceri „multiplicator de forță”. Un multiplicator de forță este orice resursă sau instrument care te ajută să-ți amplifici rezultatul fără să fii nevoit să-ți mărești eforturile.

Cel mai simplu exemplu ar fi un ciocan. Ciocanul te ajută să multiplici forța care lovește cuiul, fără să trebuiască să  generezi tu însuți această forță. Dă-i un ciocan unui muncitor în construcții sau unui tâmplar și va realiza mult mai multe decât ar fi făcut fără această unealtă.

Un alt exemplu ar fi un motostivuitor. Dacă ai un depozit, le poți da angajaților tăi un motostivuitor. Vor manipula o cantitate mult mai mare de marfă fără a munci suplimentar. Dimpotrivă, vor munci mai puțin, vor consuma mai puțină energie, dar cu toate astea vor realiza mai multe în aceeași unitate de timp.

În cazul nostru, multiplicatorul de forță este internetul.

Acest instrument te ajută să-ți multiplici mesajul de promovare astfel încât să ajungă la sute, mii sau chiar milioane de oameni.

Vom vorbi și despre alți multiplicatori de forță, care te vor ajuta să-ți dezvolți afacerea.

Automatizarea împinge și mai departe multiplicatorii de forță și îți permite să generezi venit fără niciun efort. Cel mai simplu exemplu este o linie de producție digitală care poate crea mai multe produse în mod automat.

Conjugarea multiplicatorilor de forță cu automatizarea face posibil marketingul digital afiliat. Într-o bună zi, probabil că tehnologia va ajunge la un nivel la care nu vom mai fi nevoiți să ne vindem timpul pentru bani. Deocamdată însă, singura unealtă suficient de avansată pentru a ne asigura un astfel de nivel de independență financiară este internetul. Folosește-l!

Totuși, ai grijă:

Multiplicatorii de forță amplifică la fel de puternic atât rezultatele pozitive, cât și efectele greșelilor. Dacă faci o greșeală într-un proces automatizat, ea va fi multiplicată și poate aduce mai multe necazuri decât o eroare într-un proces manual. Din acest motiv, este vital să îți setezi corect campaniile automatizate și totodată, să le monitorizezi și să le asiguri mentenanța.

După cum am văzut, volumul este mult mai mare atunci când faci marketing online decât în situația unui vânzător clasic. Astfel se creează premisa unor câștiguri mult mai mari, dar asta nu e tot. Marketingul afiliat oferă profituri pe vânzare și comisioane mai mari. Un comision de 60% nu este ieșit din comun în marketingul afiliat digital. Asta înseamnă îți revine din vânzare mai mult decât celui care a creat produsul!

Mai mult decât atât, dacă promovezi accesul la anumite servicii plătite lunar, vei primi bani în fiecare lună, cât timp persoana căreia i-ai recomandat produsul utilizează serviciile respective.

Treaba ta este să promovezi produsele online, printr-o varietate de tehnici și canale pe care le vei învăța pe parcurs. Apoi, trebuie să reinvestești o parte din profit în campanii plătite, pentru a-ți crește progresiv afacerea.

 

 

Dar ei ce câștigă?

Nu-ți trebuie un doctorat în marketing afiliat ca să începi să vinzi. Tot ceea ce trebuie să înțelegi este că vinzi produse pentru un comision și obții un profit frumos din fiecare vânzare.

Acum, odată ce începi să înțelegi ce este marketingul afiliat, probabil că în mintea ta se naște întrebarea: „Dar ei ce câștigă din asta? De ce ar oferi un producător mai mult de jumătate din valoarea produsului pe care îl vinde?

Răspunsul este simplu: e vorba de volum. Să ne imaginăm că tu ai scris o carte. Este un produs digital, prin urmare nu ai costuri de producție, de livrare și de depozitare. Fiecare vânzare îți aduce 100% profit. Ai putea să faci tot ce poți să o promovezi singur și să generezi cât mai multe vânzări. Ești însă unul singur și posibilitățile tale sunt limitate. Chiar dacă vinzi 100 de cărți pe zi, tot ai putea vinde mai multe prin intermediul afiliaților.

Ce este marketingul afiliat pentru un producător?

Imaginează-ți cum este pentru ei să aibă o armată de afiliați, iar toți le promovează și le vând produsul! Imaginează-ți cât de mult profit pot ei genera!

Dar dacă în această armată, mulți soldați ar fi profesioniști care trăiesc doar din asta și știu toate dedesubturile marketingului?

Acesta este motivul pentru care oferă procente atât de mari. Se bat să atragă cât mai mulți afiliați și să-i determine să promoveze produsul lor în detrimentul altor produse.

Aparent, ei pierd 10% pe vânzare dacă oferă 60% în loc de 50%. Totuși, dacă prin asta câștigă încă un afiliat care vinde 300 de exemplare pe an, vor ieși în câștig.

După cum vezi, marketingul afiliat e unul ditre puținele modele de afacere care într-adevăr oferă o situație reciproc avantajoasă, atât pentru vânzător, cât și pentru afiliați. Tu câștigi 60% pe vânzare, iar ei își maximizează profitul.

Sigur, va fi cu adevărat o situație din care câștigă toată lumea doar dacă și cei care cumpără produsul sunt mulțumiți. Cum facem asta? Ne asigurăm că promovăm numai produse de calitate pentru care există cerere în piață.

Cam ăsta e răspunsul la întrebarea „Ce este marketingul afiliat?”. Oferi ceva de valoare utilizatorului final, oferi vânzări creatorului produsului și câștigi bani frumoși din asta. Scenariul ideal pentru orice afiliat.

Tu ce crezi? Te-ar tenta să-ți dezvolți propria afacere în domeniul marketingului afiliat?

Bogdan

4 Comments

  1. Marketingul afiliat poate fi o mare dezamagire și o pierdere de timp, dacă nu știi foarte bine ce faci. La cookie-uri de 24 de ore cum are Amazonul, e bătaie de joc. Iar ăsta e doar un exemplu.

    • Tocmai din acest motiv am creat afaceri.org, pentru a oferi posibilitatea celor care doresc să-și dezvolte o afacere în internet marketing, de a învăța tot ceea ce trebuie să știe pentru a avea succes.
      Cât despre Amazon, ai dreptate, și eu cred că nu prea merită osteneala, la ceea ce oferă. Din fericire, avem suficiente alte alternative.

  2. Marketingul afiliat este foarte profitabil, când ești în nișa potrivită. Eu operez în segmentul de adult dating și merge perfect.

    • Segmentul de adult dating este o nișă cu o competiție acerbă, dar aduce comisioane recurente foarte frumoase. Trebuie să fii destul de experimentat să răzbați, eu aș zice că nu e pentru începători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *