4

Secretele unui creator de continut care vinde

Creator de continut

Este un creator de continut bun un afiliat prosper?

Răspunsul corect este că un creator de continut poate fi un afiliat de succes și poate face mulți bani din marketingul afiliat. E adevărat, mulți creatori de conținut se lasă exploatați ca angajați prin agenții de publicitate și cresc afacerile altora, însă asta e doar alegerea lor. Pe de altă parte, mulți creatori de conținut conștientizează potențialul marketingului afiliat și își dezvoltă afaceri puternice din această activitate. La fel mulți afiliați învață și își perfecționează abilitatea de a crea conținut de calitate, care poate aduce vânzări în orice domeniu, cu atât mai mult în marketingul afiliat online.

Vestea bună este că nu trebuie neapărat să angajezi un creator de conținut pentru asta. Cât timp ești capabil să te exprimi corect, poți învăța să creezi conținut captivant, distractiv și informativ într-un mod care atrage atenția. Nu trebuie să fii nici Eminescu, nici Sadoveanu pentru asta. Poezia și literatura sunt una, conținutul de marketing e altceva.

Hai să vedem cum poți crea cel mai bun conținut pentru marketingul afiliat și cum te poți distra în același timp!

Principiile fundamentale ale unui creator de continut

Înainte de a vedea ce fel de conținut ar trebui să creezi, trebuie să învățăm câteva principii de bază, astfel încât conținutul nostru să fie așa cum trebuie.

Personalizează-ți conținutul

O mulțime de recenzii despre produsele vândute online sunt în mod evident nesincere și se limitează la a enumera câteva avantaje și dezavantaje ale produsului. Mulți afiliați se tem de reacțiile pe care le vor primi dacă spun adevărul.

Secretul e că integritatea e cât se poate de atrăgătoare. Dacă ești sincer în privința unui produs, vei fi uimit cât de bine va reacționa audiența ta.

Focalizează-ți conținutul către publicul tău

Conținutul tău trebuie să fie mereu orientat către public. Trebuie să ai mereu în minte imaginea avatarului tău de client înainte de a începe să creezi continut. Vom mai vorbi depre acest avatar de client, pentru că este foarte important și merită un articol în care să discutăm despre el separat.

Dacă te preocupi să afli ce vrea publicul tău și cât de mult ar fi dispus să plătească pentru ceea ce își dorește, vei ști ce să le oferi. Asta va crește spectaculos valoarea conținutului tău și va face audiența să rezoneze cu el.

Un creator de continut este atent ce se caută

Nu vei ajunge nicăieri dacă încerci să promovezi cauciucuri de iarnă în Hawaii. Chiar dacă produsul tău e grozav, dacă nu se caută, degeaba irosești timp și energie. Te chinui să creezi conținut pentru cineva care nu are nevoie de produsul tău.

E foarte important să-ți împărtășești experiențele cu audiența ta și să le oferi ceea ce își doresc. De aceea, e bine să cauți produsele pentru care există o cerere mare și să vezi ce este popular și ce nu. Mai multe comentarii pozitive vor da greutate recenziei tale.

Disimulează reclama

Trebuie să înveți să spui povești, pentru ca marketingul să nu sară în ochi. Cu toate că promovezi un produs, publicul tău va simți imediat dacă încerci pur și simplu să li-l bagi pe gât. Ascunde reclama într-o poveste, împărtășeșete experiența ta în legătură cu produsul și vei câștiga credibilitate.

Specializează-te într-o singură categorie

E o strategie de marketing eficientă să te nișezi pe o categorie anume. Dacă conținutul tău este circumscris unei nișe specifice, în timp, vei deveni o autoritate în domeniu. Oamenii îți vor căuta părerea când vor dori o opinie înainte de a cumpăra, iar opinia ta va avea din ce în ce mai multă greutate odată cu trecerea timpului.

Ce face un creator de continut?

#1 Recenzii de produse

Recenziile de produse sunt unul din tipurile clasice de conținut în marketingul afiliat și sunt cea mai des întâlnită metodă de creștere a vânzărilor. Acest gen de conținut este cel mai adesea în formă scrisă. Conține o descriere a produsului, avantajele și dezavantajele acestuia, precum și perspectiva recenzorului. Cel mai mult contează sinceritatea. O recenzie plătită se vede de la o poștă.

Dacă însă iei în discuție atât avantajele, cât și dezavantajele, vei fi mai credibil. Nu va părea să încerci să influențezi decizia de cumpărare a cititorului.

#2 Recenzii Video

Datorită deprecierii constante a nivelului de atenție al oamenilor în online, cumpărătorii care caută recenzii nu mai percep textele scrise ca fiind atât de atractive. Ei preferă conținutul video. Nu mai au răbdare să citească, când e mai ușor să vizioneze un clip. Li se pare că înțeleg mai bine produsul așa. Într-un video, poți arăta produsul. Poți demonstra cum funcționează și de ce funcționează mai bine decât altele.

Ține minte această tendință. Conținutul video va avea un impact din ce în ce mai mare în marketingul afiliat.

#3 Liste

Un alt tip de conținut mai ușor de citit decât simplele paragrafe scrise sunt listele. Cele mai atractive sunt topurile pe categorii de produse. Aceste topuri îți dau posibilitatea de a analiza mai multe produse odată, de a face comparații între ele și de a le aprecia într-o ordine de preferință anume. Nu contează dacă cititorul alege prima poziție sau poziția a zecea din top. Toate au link-ul tău de afiliat.

#4 Tutoriale

Dacă știi să răspunzi la întrebarea: „Cum să…?”, promovezi produsul într-un mod cât se poate de simplu și de eficient.

Dacă audiența ta află de la tine cum se folosește un produs, implicit că și tu îl folosești și ești mulțumit de el, vai fi o recomandare implicită mult mai puternică decât o reclamă directă. Mai mult, vei putea promova în acest fel și tot felul de accesorii la produsul despre care vorbești.

E rândul tău…

Ca în orice altă formă de marketing, ce produs promovezi și în ce fel o faci joacă un rol vital în succesul afacerii tale. Oamenii cumpără de la cel pe care îl cunosc, îl plac și le-a câștigat încrederea. Aici se ascunde puterea secretă a unui creator de continut….

Tu ce fel de conținut folosești pentru a-ți promova produsele? Care crezi că ți se potrivește cel mai mult?

Bogdan

4 Comments

  1. Speechelo e arma secretă a oricărui creator de conținut care realizează prezentări în altă limbă decât cea maternă. E singurul soft în care nu-ți dai seama că îți vorbește un robot. Un must have pentru cine e serios în această industrie.

    • Am auzit de Speechelo și am văzut că are un ranking foarte bun pe Clickbank, dar încă nu l-am folosit personal, așa că nu pot să-mi dau cu părerea. O să-i fac o recenzie după ce văd ce e de capul lui.

  2. Mulți spun că conținutul scris e depășit, dar eu cred că are si el publicul lui. Nu e cel de pe Tik-Tok, evident, dar există oameni care preferă un articol bine structurat și scris, unui video fancy de prezentare.

    • Câteodată, un articol bine scris completează foarte bine un video, iar un video catchy poate suplini lipsurile unui text prea plat. Eu prefer să combin lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *