2

De ce Network Marketing Online?

Network Marketing Online

E mai bine să faci Network Marketing online decât alt model de business?

În iarna anului 2019, când m-am întors către network marketing online, nu m-a recrutat nimeni. În acea perioadă, îmi vindeam online propriile produse (cărți electronice) și mă străduiam să-mi monetizez cât mai bine blogurile prin marketing afiliat.

Cu toate că nu eram incepător în internet marketing, rezultatele erau departe de a fi satisfăcătoare. Eforturile pe care le făceam pentru fiecare vânzare nu meritau timpul irosit, nici măcar la nivel de hobby. Îmi trebuia ceva mai bun și voiam să clarific ceea ce îmi trebuie, pentru a evita Sindromul Obiectului Strălucitor. Am pus pe hârtie ceea ce îmi doream:

  • Comisioane recurente
  • Produse digitale
  • Un model de afacere de tip network marketing
  • O companie solidă

Comisioane recurente

Mă frustra faptul că toate eforturile mele puteau duce la doar un singur rezultat (o singură vânzare), în cel mai fericit caz. Trebuia să o iau mereu de la capăt. De aceea, îmi trebuia un produs de care oamenii aveau nevoie și pentru care ar fi fost dispuși să plătească lunar. Când vorbim de comisioane recurente, calitatea înseamnă păstrarea clienților. Cât timp oamenii sunt mulțumiți de ceea ce primesc, ei rămân cu tine și plătesc lună de lună.

Produse digitale

Un mare NU în ceea ce mă privește este că nu mai vreau să am de-a face cu produse fizice, stocuri și livrări. Îmi aminteam foarte bine experiența Amway și nu voiam să repet nicio parte din ea. Nu voiam să mai fiu nevoit să achiziționez stocuri minime lunare, să depozitez produse acasă și să mă chinui cu corvoada livrărilor.

Într-adevăr, numele mari din network marketing – ca Amway, Avon sau Herbalife – se bazează pe produse fizice, însă simțeam că nu e pentru mine. Voiam produse digitale.

Model de afacere de tip network marketing

De ce? Pentru că permite oricui să-și multiplice rezultatele prin intermediul muncii echipei. Cu cât echipa este mai mare și mai eficientă, cu atât mai explozive sunt rezultatele. Este un concept cu totul diferit decât acea amărâtă de vânzare norocoasă obținută ca afiliat Amazon.

O companie solidă

Lucrurile apar și dispar cu repeziciune în industria network marketingului din zilele noastre. Tot felul de oportunități strălucitoare apar de nicăieri și dispar la fel de repede cum au apărut. Îmi trebuia o companie stabilă, cu o reputație solidă și un istoric concret în piață. Aveam nevoie să știu că timpul, banii și efortul pe care urma să-i investesc n-o să dispară peste noapte. E adevărat, orice investiție implică un anumit risc, dar acesta trebuie mereu minimizat.

Fără hărțuire

La fel ca majoritatea celor din industria marketingului în rețea, uram idea de a-mi hărțui prietenii, familia, vecinii sau colegii și de a încerca să-i conving că cloșca cu puii de aur se ascunde în nu știu ce companie de network marketing. Dacă ar fi trebuit să fac asta, n-aș mai fi început nicio afacere.

Din fericire, acum se poate și altfel. Internetul ne oferă posibilitatea unei abordări cu totul diferite.

Targhetarea online este cheia

Instrumentele de internet marketing, pe care le putem folosi în prezent, ne permit să alegem oamenii către care ne adresăm. Facebook Ads, Google Ads și celelalte platforme publicitare ne permit să targhetăm audiența potrivită pentru campaniile noastre. Acum putem vorbi numai cu oamenii care sunt interesați și care au căutat deja, în mod activ, oportunități de network marketing.

Nu mai trebuie să convingi pe nimeni

Câtă vreme îți setezi campania de marketing așa cum trebuie, vei primi prospecți targhetați către modelul tău de afacere – oameni care vor să înceapă o afacere lucrând de acasă și care caută independența financiară în industria de network marketing online. Acești oameni deja vor ceea ce tu ai de oferit. Ei nu trebuie să fie convinși că marketingul în rețea este un model legal și viabil de afacere.

Concentrează-te pe antrenarea echipei

Targhetarea ne salvează tot timpul pe care l-aș fi irosit, încercând să conving oameni și să mă lupt cu toate prejudecățile despre piramide, natura diabolică a banilor și cinstea celor săraci. Mai rămâne să conștientizăm că mai există încă o gaură neagră care abia așteaptă să-ți soarbă timpul prețios – publicitatea gratuită.

Ține minte că timpul este cea mai prețioasă și limitată resursă pe care o ai, așa că fiecare minut salvat este o investiție înțeleaptă. Investește în publicitate plătită și folosește-ți timpul cu cap.

Concentrează-te pe echipă și folosește-ți timpul pentru a-i ajuta să înceapă cu dreptul. Cu cât obțin rezultate mai repede, cu atât vor fi mai motivați și cu atât vor deveni mai eficienți.

Cea mai bună alegere în Network Marketing Online

În industria de network marketing online, fiecare are o cărămidă cu care se bate în piept și încearcă să-și promoveze compania. În ceea ce mă privește, monogamia n-a fost niciodată punctul meu forte. Am preferat să mă implic în mai multe companii și să minimizez astfel riscurile. Ultima introdusă în portofoliul meu și asupra căreia mă concentrez în prezent, are anumite puncte tari, care o fac compania cu cel mai mare potențial de dezvoltare din prezent.

Nu voi dezvălui tuturor numele acestei companii. În cazul în care vrei să afli mai multe, va trebui să faci măcar efortul de a posta un comentariu la acest articol. Dacă adresa de email furnizată va fi validă, iar comentariul tău mă va face să cred că locul tău este în echipa mea, vei primi acolo detaliile necesare. Ce zici, accepți provocarea mea?

Bogdan

2 Comments

  1. Bună ziua. Urmăresc de ceva vreme articolele dumneavoastră și vă apreciez foarte mult. Mi-ar place să fac parte din echipa dumneavoastră.

    • Bună, Alina. Mă bucură aprecierea ta. Te rog să-ți verifici email-ul (inclusiv în SPAM). Aștept răspunsul tău în următoarele zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *