0

Marketing Afiliat – Ce te faci când dai de greu?

Marketing afiliat dificil

Cum depășim dificultățile care apar când faci marketing afiliat?

Multor afiliați li se pare greu să obțină rezultate la același nivel cu competitorii lor. Se confruntă cu dificultăți pe care nu le pot depăși cu ușurință. Hai să vedem care sunt greutățile pe care le întâmpinăm cel mai frecvent când facem marketing afiliat, și cum le putem veni de hac.

Dificultăți frecvente în marketing afiliat:

Există o grămadă de probleme cu care afiliații se confruntă. Unele sunt subiective și diferă de la o persoană la alta, însă multe sunt comune majorității afiliaților, iar rețeta aplicabilă pentru a le depăși și-a dovedit deja viabilitatea.

#1 Comisioane mici

În multe situații, comisioanele câștigate prin marketing afiliat nu sunt suficient de mari, iar ciclul de plată este destul de lung. E posibil să treacă câteva luni până când comisioanele ajung la afiliat. În timpul acesta, el cheltuie bani pentru a-și pune în aplicare strategia de marketing și a genera vânzări.

#2 Menținerea motivației

Pare floare la ureche să-ți păstrezi motivația, dar e destul de greu atunci când ești propriul tău șef. La început, entuziasmul te împinge înainte. După o vreme însă, îndoielile ți se strecoară în minte. Începi să te întrebi dacă ai făcut alegerea corectă. Aceste îndoieli îți erodează motivația și devine din ce în ce mai dificil să menții ritmul. Cu toate astea, pentru a culege roadele și a te bucura de comisioanele pentru care ai ales această afacere, va trebui să-ți păstrezi motivația cu orice preț, oricât ți-ar fi de greu.

#3 Cunoștințe tehnice insuficiente

Dacă n-ai mai avut contact cu industria de marketing afiliat, ori cu internetul și tehnologia în general, e foarte posibil să ți se pară foarte greu să îmblânzești calculatorul. Lumea noastră s-a mutat din ce în ce mai mult în online, așa că nu prea ai de ales. Ai o groază de treburi de învățat pentru a-ți putea aplica strategia de marketing online.

#4 Lipsa pregătirii corespunzătoare

Nu poți pur și simplu să te trezești într-o zi, să te hotărăști că vrei o carieră de afiliat și să te aștepți să ai succes peste noapte. Trebuie să ajungi la un anumit nivel minim de pregătire, să înveți ce ai de făcut. Mulți încearcă să caute informații gratuite pe internet. Partea proastă este că n-ai de unde să știi dacă informația e corectă și dacă e ceea ce îți trebuie. Orice sfaturi contradictorii te pot face să te învârți în cerc și nu te vor duce nicăieri. În plus, toată orbecăiala asta mănâncă timp prețios și te lipsește de informația potrivită, la momentul potrivit.

#5 Sprijin de mântuială din partea vânzătorului

După ce se înscriu în programele de afiliere, mulți afiliați sunt lăsați de izbeliște. Primesc un link de afiliere și cam atât. Cei mai norocoși au parte și de ceva instrumente de marketing, dar nu li se spune ce să facă cu ele și cum să promoveze eficient. În aceste condiții, afiliații trebuie să se descurce pe cont propriu.

Cum pot începătorii să depășească aceste dificultăți?

Sunt câteva chestii pe care le poți face pentru a trece peste greutăți. Deși dificultățile pot fi diferite, cele mai multe se pot rezolva cu perseverență și aplicarea rețetelor rezultate din experiența practică a celorlalți.

  • Avansează cu pași mărunți. Nu încerca să te aventurezi prea mult în necunoscut. Concentrează-te pe ceea ce știi deja. Asta înseamnă că vei putea lua decizii mult mai informate decât dacă ai face ceva cu totul nou.
  • Păstrează-ți motivația. Gândește-te la succesul de care te vei bucura dacă îți clădești o afacere solidă în marketing afiliat. Lasă potențialul succesului să te conducă pe drumul tău.
  • Folosește resurse educaționale de încredere, care au fost testate și au dat rezultate pentru mulți afiliați înaintea ta. Investește în pregătire. Planifică timp și bani pentru a învăța tot ceea ce trebuie să știi. Te vei felicita mai târziu pentru asta.
  • Alege un produs cu care poți rezona și pe care îl înțelegi. Cu cât îți înțelegi mai bine produsul, cu atât îl poți promova mai bine.
  • Nu te arunca în prea multe direcții. Fă-ți mâna cu un produs. După ce ai succes cu primul, treci la următorul.

Nu-i niciun secret că marketingul afiliat este o alegere dură și, la fel ca în orice altă industrie, te vei confrunta cu dificultăți zilnic. Ceea ce contează e cum faci față și cum înveți să le depășești.

Îți mai spun ceva:

Cu toate că oferim foarte multă informație gratuită aici, trebuie să iei în calcul necesitatea de a investi în pregătirea ta ca marketer online. E o profesie și trebuie să o practici ca un profesionist dacă vrei să ai succes. E adevărat, poți debuta fără nicio diplomă sau licență, dar asta nu înseamnă că nu vei avea nevoie să investești în pregătirea ta pe parcurs.

Întrebarea e, cum faci să alegi informația potrivită, de vreme ce ești începător și nu știi nici măcar ce ar trebui să înveți?

Răspunsul e simplu:

Înveți de la cel mai bun

Știi zicala aia „Dacă crezi că un expert e scump, stai să vezi căt o să te coste un incompetent!”. Se aplică și aici.

O resursă extraordinară pe care eu o consider Biblia, Coranul și Evanghelia marketingului online este trilogia scrisă de Russell Brunson: DotCom Secrets, Expert Secrets și Traffic Secrets.

Russell Brunson este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare, având în vedere ce a reușit să facă și cât de mult a reușit să câștige în această industrie. Ceea ce e și mai extraordinar este faptul că toate aceste cărți sunt în prezent disponibile numai în format fizic și sunt gratuite. Russell suportă integral cheltuielile de producție.

Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *