4

Mituri în Email Marketing – Chiar contează mărimea?

Email marketing

Hai să demolăm unul dintre cele mai comune mituri din Email marketing

Unul dintre cele mai comune mituri din email marketing este că mărimea determină succesul. Unde-s mulți, puterea crește, zice proverbul. Cu cât e lista de abonați mai mare, cu atât vor cumpăra mai mulți.

Mituri din email marketing: Mărimea chiar contează?

Adevărul este că rareori auzi o întrebare care să determine un număr atât de mare de minciuni, atât în pat, cât și în marketingul online. Dacă le întrebăm pe doamne, majoritatea vor pretinde că mărimea nu contează, deși în piață nu prea există cerere pentru vibratoare mici 🙂

În industria marketingului online, lucrurile sunt la fel de controversate. Hai să vedem câteva contraargumente pe care n-ar trebui să le ignorăm niciodată:

Trebuie să se potrivească

Cea mai mare listă din lume n-o să-ți aducă un sfanț dacă nu este orientată cu precizie. Poate că e mare, dar dacă audiența ta are nevoie de altceva, e ca și cum ai face reclamă la teste de sarcină pe un site de matrimoniale gay.

Delimitarea publicului țintă este esențială. Dacă te adresezi mai multor nișe, creează liste separate pentru fiecare nișă și folosește segmentarea.

Mărimea n-o să te ajute dacă nu e curată

Igiena e întotdeauna importantă. O listă uriașă plină de cadavre nu aduce vânzări. Partea și mai nasoală este că o rată de deschidere scăzută îți va afecta reputația, iar Google e o gagică foarte selectivă – o reputație proastă e o condamnare definitivă la eșec.

Păstrează-ți lista curată, chiar dacă mai tai din mărime. Șterge abonații inactivi constant, folosește înscrierea în doi pași și vei vedea că rata de deschidere crește spectaculos.

Mărimea e inutilă dacă nu știi ce să faci cu ea

Iar ca să faci ceva cu ea, mai întâi trebuie să ajungi acolo. Titlurile plictisitoare înseamnă că nimeni nu se va obosi să-ți deschidă emailul și să-ți citească conținutul. Audiența ta este ca o femeie foarte frumoasă. Aude aceleași texte de la toți, încă de când avea 14 ani. Dacă nu vii cu ceva proaspăt și original, nu vei ajunge acolo. Iar dacă nu ajungi acolo, ghici ce: nu se întâmplă nimic.

Apoi, odată ce ajungi acolo, trebuie să știi s-o încălzești. Funnel-urile tale trebuie să fie suficient de eficiente, încât să transforme un prospect rece într-un cumpărător fericit. Nu-i nevoie să fii Eminescu, dar îți trebuie ceva abilități de copywriter (sau serii de email-uri gata scrise concepute pentru promovarea produsului de către afiliați).

O dată pe săptămână nu ajunge

Ce vrei de la ei? Să se întrebe unde naiba ți-au mai auzit numele? Să le testezi memoria?

Credeam că vrei vânzări. Dacă vrei vânzări, trebuie să te cunoască, să te placă și să capete încredere în tine. Asta înseamnă că trebuie să fii la fel de prezent ca un obicei prost, ca o dependență. Vino exact la timp pentru a le satisface nevoia, iar ei vor cumpăra.

Trebuie să nu te lase niciodată baltă

Indiferent cât e de mare, trebuie să fii sigur că email-urile ajung la audiența ta. Cea mai bună metodă de a ascunde un cadavru este în Spam. Nimeni nu caută acolo.

Pentru asta, îți trebuie o platformă de email marketing performantă, sau un autoresponder, cum i se mai spune.

Iar pontul de azi este că poți folosi gratuit cel mai bun autoresponder, până când dezvolți o listă suficient de mare, încât să-ți aducă vânzări.

Încă un mit demolat în Email marketing

Da, întradevăr, în email marketing mărimea contează, dar numai dacă toate aspectele obligatorii punctate mai sus sunt rezolvate.

Vasali Arina

4 Comments

  1. Dincolo de faptul că am râs de m-am crăcănat, e un articol care chiar punctează câteva aspecte critice din marketingul prin email.
    Sper să citesc cât mai curând și alte astfel de articole pe acest site.

    • Arina are un umor foarte special și îi place să se joace cu multiplele înțelesuri din limba română. Și noi sperăm să reușim s-o facem să scrie mai des.

  2. Mărimea ca mărimea, dar nu ne-am lămurit asupra unor aspecte esențiale: care-i mai importantă, lungimea sau grosimea 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *