0

Natalie Hodson – Planul de relansare

Natalie Hodson - planul de relansare

Planul de relansare conceput de Natalie Hodson pentru 30 Days Summit

Natalie Hodson este femeie de afaceri, milionară, mamă a doi copii, bine cunoscută pentru abilitatea de a se conecta cu femeile și cu situațiile din viața lor.

Blogul ei atrage aproape o jumătate de milion de vizitatori în fiecare lună. Aici, Natalie Hodson împărtășește povești și ponturi pentru un stil de viață echilibrat, familie, fitness și sănătate.

Fanii o descriu drept „reală, autentică și cu care poți rezona”. Natalie Hodson este antrenor personal certificat, creator de conținut și colaborator al mai multor site-uri și publicații ca Bodybuilding.com, Oxygen Magazine, Train for Her Magazine, Strong Fitness Magazine și altele.

Natalie Hodson este co-autor al programului „Abs, Core & Pelvic Floor”, care a ajutat peste 35.000 de femei să-și îmbunătățească condiția după naștere. Acest program a propulsat-o pe Natalie în 2-Comma Club în doar patru luni de la lansarea cărții sale.

În cadrul 30 Days Summit, Natalie Hodson a răspuns provocării adresate de Russell Brunson membrilor 2-Comma Club, de a-și imagina cum ar fi dacă ar pierde tot și de a elabora un plan de redresare în 30 de zile. Iată ce a ieșit:

„Ziua 1

Săptămâna asta voi scrie un plan. Dacă nu-l scriu, nu se întâmplă. Am învățat asta pe pielea mea. E foarte ușor să fii copleșit de propriile idei și să nu știi de unde să începi.

Sunt o persoană foarte vizuală, și sunt un mare fan al tablelor albe. Le am prin toată casa, chiar dacă nu se potrivesc cu decorul. Am una foarte mare, pe care am cumpărat-o de la Lowes cu 15 dolari și am atârnat-o pe unul dintre pereți.

Poate că pare prostesc sau trivial, dar această tablă va fi foarte importantă în următoarele 30 de zile. Procesul de a scrie lucrurile de mână (nu doar de a tasta), le face reale și îmi ajută creierul să creeze calea de urmat.

De acum înainte, în fiecare dimineață voi scrie între trei și cinci lucruri pe tablă, pe care trebuie să le fac în acea zi. În fiecare zi. Dacă nu le scriu, nu se vor întâmpla și mă voi lăsa distrasă de emailuri, familie, social media etc.

Bonus: Azi voi încerca să găsesc o prietenă care este la același nivel sau un pic deasupra. Dacă voi avea pe cineva care să mă ajute să țin ritmul, să mă monitorizeze și să mă împingă de la spate, asta mă va ajuta mult.

Îmi voi aminti că, doar pentru că am eșuat, nu înseamnă că sunt o ratată. Cel mai bun mod de a reuși este să te recompensezi în timp ce urmezi un plan solid. Știu asta.

Ziua 2

Scopul meu pentru azi este să înțeleg primul lucru la care sunt bună și primul lucru care îi interesa pe ceilalți atunci când discutam în trecut. Voi scrie aceste idei pe tablă.

După ce am divorțat, mă simțeam prinsă în corzi din punct de vedere financiar, pentru că nu mai aveam nicio stabilitate financiară. Trebuia să strâng cureaua și să văd ce e de făcut cu afacerea mea. M-am hotărât să mă uit în Google Analytics pentru blogul meu. Am considerat că acesta este cel mai bun mod de a vedea ce îmi spune audiența mea că îi place. Am căutat să văd care sunt cele mai populare 5 postări și mi-am zis „Okay, asta e ceea ce audienței mele îi place. Voi face o ofertă (o carte) pentru fiecare topic.

Zis și făcut. Prima postare era „Ce este Diastatis Recti?”, așa că am scris o carte despre Diastatis Recti, care mi-a adus un milion în vânzări în patru luni. A treia postare era „11 mese sănătoase și ieftine la Slow-Cooker”, așa că am scris o carte de rețete pentru Slow-Cooker pe care am folosit-o ca order bump și care are 40% rată de conversie. Am mai scris încă câteva cărți care nu s-au vândut atât de bine. Îți povestesc asta pentru că motivul succesului acestor cărți a fost că m-am uitat…

…la ce voia cu adevărat audiența mea, nu la ce credeam eu că își dorește.

La acel moment, aveam avantajul unei audiențe, dar cum acum nu mai am, îmi pot întreba prietenii. Pot face un sondaj, pot vedea care sunt întrebările care mi se pun cel mai frecvent.

Cărțile sunt specialitatea mea. Au funcționat foarte bine pentru mine și am construit o întreagă afacere din scris.

Odată ce am decis care vreau să fie subiectul, încep să creez schița. Nu trebuie să scriu totul, ci doar să pun laolaltă ideile principale într-o schiță.

Apoi, odată ce schița e gata, încep să o umplu cu ce am de spus, începând cu părțile cele mai ușoare. De exemplu, când am scris ultima mea carte, am scris mai întâi despre experiența mea personală, pentru că era cel mai ușor de scris. Apoi, am scris despre cât de frustrată am fost după ce am născut copiii. Am păstrat părțile ce care le-am simțit ca fiind cel mai dificil de scris pentru final – mi s-a părut mai puțin copleșitor în acest fel.

Dacă am nevoie, colaborez cu un expert pentru a obține conținutul de calitate de care am nevoie. De exemplu, m-am asociat cu un medic specializat în PFD/Diastasis Recti (o prietenă de-a mea din facultate). Asta m-a ajutat să simt că am credibilitatea de care am nevoie și să termin de scris cartea mult mai repede decât dacă aș fi scris-o de una singură.

Va trebui să împărtășesc povești despre vulnerabilități, dacă vreau o conexiune rapidă cu oamenii. Vulnerabilitatea este ca un magnet și este cel mai puternic conector uman, dar nu e întotdeauna ușor să fii vulnerabil. Voi începe să mă gândesc la întâmplări pe care le pot băga în carte, care să facă audiența să se compare cu mine. Întâmplări reale, brute. Povești care mi-ar face stomacul să se strângă la ideea de a împărtăși toate detaliile. Întâmplări despre care cred că aș fi prea jenată să le recunosc sau să le dezvălui public.

Astea sunt poveștile care vor crea o conexiune instantă cu audiența mea, și am nevie de ele imediat, pentru a dezvolta rapid o audiență. Exemple: vergeturi, incontinență urinară, divorț, faliment, imposibilitatea de a plăti creditul ipotecar, depresie, abuz, dependențe.

Ziua 3

Azi, îmi voi începe campania Dream 100 (Dacă nu știi ce înseamnă asta, caută ce a publicat Russell despre Dream 100). Apoi, încep să interacționez ca nebuna.

Contactez fiecare influencer pe care îl urmăresc online. Îmi ofer ajutorul fără să aștept ceva în schimb. Când le scriu, o fac personal, nu trimit același mesaj la 100 de oameni. Le arăt că într-adevăr îi urmăresc, vorbind despre o postare recentă de-a lor sau despre lucruri pe care le-au pus în discuție. În funcție de talentele mele, îmi ofer ajutorul. Mă ofer să scriu postări pe blog cu care audiența lor s-ar putea conecta, să creez filme în jurul conținutului lor, să le trimit produsele mele care i-ar putea ajuta. Fără să aștept nimic în schimb.

Mă aștept ca mulți să mă respingă sau să mă ignore. Când am mai făcut asta în trecut, din 100 de oameni abordați, am obținut un singur da. Dar… acest da a meritat. Am făcut un video pentru acel influencer care a decolat, a devenit viral și mi-a adus 100.000 de urmăritori organici.

Această metodă funcționează, dar trebuie să investești mult timp pentru a te conecta cu oamenii cu care vrei să te conectezi, încă de la început.

Ziua 4

Documentez exact felul în care mă simt. Când mă simt ca o ratată, scriu asta. Când mă simt speriată, scriu asta. Când mă simt entuziasmată, scriu. Când mă simt mândră, scriu iar. Chiar dacă sunt simple notițe, sentimentele brute, vulnerabile, pe care le am, îmi vor folosi foarte mult mai târziu. Aceste momente și sentimente mă vor ajuta să mă conectez cu audiența mea mai târziu, când voi fi în poziția în care voi fi pregătită să le împărtășesc.

Nu trebuie să aloc mult timp pentru asta, doar câteva notițe în telefon sau într-un document Google privat.

Aceste momente și sentimente de vulnerabilitate vor valora pentru mine aur mai târziu. Voi fi capabilă să empatizez și să ajut atât de mulți oameni, pentru că voi avea toate emoțiile mele autentice la dispoziție pentru a scrie conținut.

Ziua 5

Pentru a evita să cad în depresie, voi posta zilnic trei lucruri pentru care sunt recunoscătoare în social media sau într-un jurnal al recunoștinței pe care îl păstrez lângă pat. Recunoștința transformă ceea ce ai în ce-ți ajunge. Ori de câte ori am momente în viață când îmi e greu, mă concentrez pe lucrurile pentru care sunt recunoscătoare, fie că e un străin care mi-a zâmbit pe trotuar sau o briză răcoroasă pe obraz.

Creierul e un mușchi la fel ca toți mușchii din corpul tău și poate fi antrenat. Dacă te concentrezi fii recunoscătoare în fiecare zi, atunci când vei eșua, când o vei da în bară, când vei cădea, creierul tău va fi deja antrenat să vadă o rază de frumusețe, chiar și în acea situație.

Recunoștința antrenată în fiecare zi va fi cea care te va ajuta să te ridici, să-ți scuturi genunchii și să continui să încerci.

A învăța să fii recunoscător, chiar și atunci când totul în viața ta pare să se ducă dracului, e ceva ce stă în puterea ta. Te încurajez să încerci asta. Sentimentul de recunoștință te poate scoate din întuneric și negativitate și te poate duce către lucruri care deodată par frumoase, chiar dacă în jurul tău nu s-a schimbat nimic. Singurul lucru care se schimbă este că tu te concentrezi pe lucrurile pentru care ești recunoscătoare.

Ziua 6

Continui să contactez Dream 100. Răspund rapid celor receptivi și le ofer exact ceea ce au nevoie.

Ziua 7

Îmi voi lansa programul peste 23 de zile, așa că am nevoie să dezvolt rapid relații cu oameni cu liste mari. Scriu conținut pentru ei, le studiez obsesiv audiențele și fac videouri cu care audiențele lor vor rezona. Acest pas este crucial și trebuie să valorific ce pot din asta când fac lansarea. Nu o iau persoanl când oamenii nu-mi răspund, ci continui să contactez. Mă chinui să le ofer conținut de calitate.

Ziua 8

Îmi definesc clientul ideal. Folosesc trucurile pe care Russell le predă în cartea DotCom Secrets. Efectiv, iau o agendă, conspectez și scriu cum voi aplica conceptele din carte în oferta mea (dacă vrei să știi, exact asta am făcut când mi-am lansat programele.

Zilele 9 – 11

Mă concentrez pe finalizarea cărții. Îmi fixez termene pe telefon pentru a finaliza fiecare capitol.

Găsesc un grafician pe Upwork care îmi poate face coperta și îmi poate formata cartea.

Creez un link Amazon S3 pentru a-mi livra programul către clienți.

Verific de trei ori pentru a nu avea greșeli de scriere. Ajută să citești cu voce tare și să mai ai pe cineva care să se uite peste ceea ce ai scris.

Cumpăr câteva dintre programele concurenței pentru a vedea cum și-au făcut ei cărțile.

Să fie terminată e mai bine decât să fie perfectă. Până și Apple au avut versiunea 1.0, și uite unde au ajuns acum. N-ar fi putut avea aceste versiuni avansate, dacă s-ar fi temut să lanseze prima versiune. E în regulă dacă prima versiune nu e perfectă. Trebuie doar să fie gata.

Zilele 12 – 14

Mă concentrez pe partea de ClickFunnels. Îmi trebuie un funnel pentru a-mi promova noua carte.

Dacă nu pot s-o fac singură, intru pe forumuri și văd dacă pot colabora cu cineva care se pricepe la funnel-uri. Sau, pot vedea dacă cineva e dispus să îmi creeze primul funnel pentru un procent din profit. (Nu e tocmai recomandarea mea pe termen lung, însă pentru primul funnel, timpul este esențial și am nevoie să acționez repede.)

Îmi schițez funnel-ul pe tablă. (Russell are multe exemple despre cum să faci asta pe canalul lui de YouTube).

Fac un document Google unde scriu textele de vânzare pentru funnel. Un abonament la Funnel Scrips te poate ajuta mult la asta.

Folosesc Funnel Scripts pentru a crea șablonul scrisorilor mele de vânzare video (VSL).

Îmi filmez VSL-ul. Nu trebuie să fie de fițe. Pot să o fac cu iPhone-ul și să o editez în iMovie.

Zilele 15 – 17

În acest punct, ar trebui să am câțiva influenceri care mi-au răspuns și mi-au distribuit conținutul pe platformele lor. Dacă mi-am făcut treaba bine, voi avea un răspuns bun. Deci, voi valorifica asta.

Voi trata regește fiecare nou urmăritor. Le voi răspunde la orice comentariu sau întrebare. Am dezvoltat relația cu influencerii, acum trebuie să dezvolt relația cu noii mei urmăritori.

Îmi petrec următoarele zile livrând conținut către acești influenceri, păstrând legătura cu cei care încă nu mi-au răspuns și asigurându-mă de valoarea conținutului pe care îl creez pentru ei.

Ziua 18

Creez o campanie FB de prelansare, chiar dacă trebuie să umblu la card pentru asta. Creez câteva reclame care vor aduna o audiență pre-lansare.

Ziua 19

Mă asigur că postez conținut de calitate pe pagina de Facebook, care mă ajută să mă poziționez ca o figură cu autoritate. Dacă reușesc să-mi fac nou-dezvoltatele relații cu influencerii să-mi redistribuie materialele, cu atât mai bine.

Ziua 20

Îmi acord o zi liberă. Merg într-o drumeție, petrec timp cu copii mei, merg la pescuit sau într-o piață țărănească. Uneori, dacă îi dai creierului tău timp să se limpezească, vei obține o claritate pe care n-ai fi avut-o altfel. Dacă pot ieși în natură și îmi pot închide telefonul, e și mai bine.

Ziua 21

Trimit un exemplar gratuit al cărții mele tuturor cunoștințelor care l-ar putea distribui prietenilor/audiențelor lor. Îi cooptez ca afiliați în ClickFunnels (folosind Backpack). Le arăt avantajele pe care le pot avea din distribuirea produsului meu, le spun data lansării, și le explic cum poate produsul meu să influențeze în bine viața oamenilor din audiența lor. Fac să fie despre EI, nu despre mine.

Zilele 22 – 24

Introduc câțiva prieteni în program pe post de porcușori de Guineea pentru a obține testimoniale. Dacă găsesc pe cineva care se simte confortabil în fața camerei, cu atât mai bine. Testimonialele video sunt aur curat.

Detaliez planul pentru săptâmâna viitoare. În săptâmâna dinainte de lansarea programului, voi avea planificate emnailurile pe care le voi trimite și felul în care voi comunica cu potențialii mei clienți.

Dezvolt campania pentru lista mea de așteptare. Îmi întărât audiența cu fragmente din ceea ce urmează să lansez.

Ofer conținut cu adevărat de calitate listei mele, cât timp ei așteaptă. Emailuri, Facebook video, postări pe blog, etc.

Mă asigur că am un order bump și cel puțin un OTO (one-time-offer upsell) în minte. Poate fi un simplu program de continuare sau un curs pe care să-l dezvolt în fiecare săptămână.

Trebuie să am funnel-ul clar, pentru a nu pierde posibilitatea de a profita dintr-un OTO.

Ziua 25

Încep săptămâna de prelansare.

Trimit emailuri de calitate cu informații interesante.

Creez conținut care să se distribuie. Ține minte acest aspect important: oamenii distribuie conținutul care le îmbunătățește imaginea și statutul. Mă gândesc la asta atunci când îmi creez videourile. Dacă cineva distribuie asta, îl face să se simtă mai bine sau să arate mai bine în ochii celorlalți?

Ziua 26

Continui să retargetez oameni pe Facebook, care mi-au vizionat videourile. Creez audiențe asemănătoare.

Fac achiziții test pentru a mă asigura că funnel-ul funcționează așa cum trebuie și conturile Stripe sunt setate corect.

Ziua 27

Reverific secvențele de email-uri pentru a mă asigura că sunt setate cum trebuie în ClickFunnels și că secvențierea funcționează, pentru ca cumpărătorii mei să primească email-urile pe care le-am scris.

Mă asigur că pixelul Facebook e setat corect în funnel, pentru a putea retargheta oamenii care mi-au văzut programul, dar nu au cumpărat.

Ziua 28

Scriu un Perfect Webinar condensat, în stil Facebook, adică folosesc structura lui Russell pentru Perfect Webinar, dar îl scriu astfel încât să îl pot face ca un live pe Facebook. Funcționează foarte bine pentru că pot retargheta oamenii care mi-au văzut live-ul.

Când am făcut asta prima oară, n-a fost perfect. De fapt, am făcut o grămadă de greșeli, dar tot mi-a adus bani.

Am scris pur și simplu pe o foaie punctele pe care voiam să le discut, am pus foaia pe perete, mi-am pregătit iPhone-ul, apoi am intrat live.

De asemenea, mi-a fost de ajutor să vizionez live-urile făcute de alții.

Ziua 29

Iau legătura cu toți afiliații mei. Mă asigur că toată lumea știe că mâine e ziua lansării. Le furnizez cât mai multe materiale, pentru a le fi ușor să promoveze. Trebuie să faci ca totul să fie cât mai ușor pentru ei.

Ziua 30

Ziua lansării!! Îmi voi aminti că lucrurile vor merge prost. La fiecare lansare pe care am avut-o, nimic nu a mers perfect. Succesul zilei de azi va fi determinat de abilitatea mea de a mă adapta și a rezolva problemele, de a-mi păstra calmul și a repara lucrurile din mers.

La finalul zilei, voi face o evaluare și voi vedea cum a mers, cum pot continua și cum pot face îmbunătățiri.

Sărbătoresc! Indiferent de rezultatele acestei lansări, am făcut ceva înspăimântător – am dus la bun sfârșit – și mi-am ținut promisiunea față de mine, de a lansa ceva. Învăț și evoluez ori de câte ori fac ceva înspăimântător. Voi fi mândră de mine când voi merge la culcare în seara asta.

Gânduri de final…

Dacă ajungi vreodată într-o astfel de situație…

Fără alcool. Creierul tău se lenevește și nu vei fi capabil să lucrezi ore în șir dacă bei. Nu e un lucru pe termen lung, dar în astea 30 de zile în care ai nevoie să te zbați și să te ridici, ai nevoie să-ți pui toată energia în acest proiect.

Acordă-ți puțin timp în fiecare zi pentru a avea grijă de tine. Va trebui să stai mult timp în fața calculatorului, așa că asigură-ți o plimbare matinală sau o alergare de peste 10.000 de pași. E ușor să-ți justifici nevoia de a aloca fiecare moment din zi acestui proiect, însă adevărul este că cele mai bune idei vin când îți acorzi permisiunea de a te mișca, a te antrena și a mânca cum trebuie.

Dacă doar stai în fața calculatorului toată ziua, nu vei face mai mult de 2.000 – 3.000 de pași pe zi. Adaugă una sau două plimbări de câte 20 de minute. Te va ajuta să te concentrezi și să gândești clar, te asigur.”

Planul de relansare conceput de Natalie Hodson reflectă experiența ei antreprenorială și cunoștințele acumulate în 2 Comma Club (Clubul antreprenorilor milionari din ClickFunnels). Ideea 30 Days Summit este de a pune laolaltă experiența și cunoștințele a 30 de membri ai acestui club. Răspunsurile celorlalți 29 de antreprenori la provocarea lui Russell Brunson sunt la fel de interesante și de pline de ponturi valoroase. Summitul e gratuit și poate fi accesat în întregime. Folosește banner-ul de mai jos.

Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *