2

Platforma de email marketing cea mai bună în 2022

E vital să alegi cea mai bună platforma de email marketing.

Este atât de important, încât doar identificarea audienței țintă are o importanță mai mare. Ai nevoie de cea mai bună platforma de email marketing pentru a te asigura că marketingul tău prin email îți aduce rezultatele pe care le aștepți. Trebuie să înțelegi că nu poți face email marketing manual. E pur și simplu imposibil. Chiar și la o listă de 500 de abonați, să le trimiți email-uri unul câte unul e o muncă care te va scoate din minți.

Îți trebuie un serviciu care să facă asta în mod automat. Poate ți se pare simplu, dar nu e. Este foarte dificil să ții manual evidența tuturor oamenilor care intră și ies din lista ta de abonați. Poate că la început o să reușești, însă pe măsură ce lista ta crește, va deveni imposibil de gestionat manual.

Pentru a alege bine platforma de email marketing, trebuie să ai în vedere următoarele funcționalități:

Secvențiere automată a mesajelor

Indiferent ce sistem alegi, trebuie să îți ofere posibilitatea de a programa o succesiune de email-uri care să ajungă la abonații tăi la intervale de timp prestabilite.

De exemplu, dacă Gică se înscrie luni în lista ta de abonați, va primi un email imediat ce se înscrie, apoi alte mesaje după 2, 4, 6 zile și așa mai departe. Dacă Vasile se înscrie vineri, primește primul email vineri, apoi următoarele la intervalele stabilite.

Cu alte cuvinte, platforma de email marketing trebuie să fie suficient de puternică și să ofere fucționalitatea secvențierii mesajelor. Nu poți face follow-up prin email dacă autoresponderul tău nu are această funcție.

Rată de livrare mare

În anumite momente, vei avea nevoie să trimiți mesaje întregii tale liste de abonați. De pildă, dacă ai o promoție sau ceva important de comunicat, va trebui să te adresezi tuturor abonaților tăi în același timp. Platforma de email marketing pe care o alegi trebuie să fie suficient de puternică încât să facă asta.

Din nefericire, nu toate serviciile de email marketing reușesc să asigure o rată de livrare mare. Dintre toate platformele din piață, trei jucători se detașează de restul, sub aspectul ratei de livrare și a capacității de a trece de filtrele de spam. Serviciile de mail ca Yahoo sau Google au suficientă încredere în ele, încât mesajele ajung într-o proporție mare în Inbox.

Puterea de livrare este esențială, indiferent dacă trimiți un email de followup sau o ofertă specială.

Insistă asupra șabloanelor

Uneori pur și simplu nu ai timp să scrii email-uri. Pentru a-ți face viața mai ușoară, un șablon va fi binevenit. Șablonul este un email care a fost predefinit într-un mod anume.

Unele platforme, cum este Mailerlite, oferă foarte multe funcționalități legate de șabloane. În cazul altora, trebuie să recreezi de fiecare dată design-ul emailurilor tale. Altele încearcă să te determine să trimiți numai emailuri în format text.

Fii atent la paginile de captură

Hai să spunem lucrurilor pe nume. Puțini dintre cei care fac marketing prin email sunt pricepuți și la web design, grafică sau codare. Noi, restul, avem nevoie să ni se facă viața ușoară în privința creării paginilor de captură și a formularelor de abonare.

Deși este mai piperat decât Mailerlite, Getresponse este de departe cea mai bună alegere, dacă îți dorești formulare de abonare și pagine de captură gata făcute. Depinde de nevoile tale. Dacă vrei calitate premium și funcționalități sofisticate, Getresponse este alegerea potrivită.

Platforma de Email Marketing cea mai potrivită pentru debutanți?

Pentru cei care abia acum își încep afacerea, cea mai bună opțiune este Mailerlite. La început, nu ai de ce să plătești pentru toată suita de funcționalități pe care le oferă Getresponse. Nu știi ce să faci cu ele, nu ai o listă mare și vei plăti degeaba, fără să folosești nici un sfert din ceea ce oferă Getresponse.

Pe de altă parte, Mailerlite te lasă să înveți pe gratis tot ceea ce face, fără să fii presat de o perioadă de încercare. Până la 1000 de abonați sau 12.000 de emailuri/zi, Mailerlite este gratuit și îți oferă tot ceea ce îți trebuie pentru a debuta în email marketing.

Când vei avea o listă mai mare de 1000 de abonați, aceasta va începe deja să-ți aducă vânzări constante, așa că vei putea să faci upgrade liniștit. Din perspectiva mea, serviciile oferite de Mailerlite sunt cea mai bună alegere sub raport calitate – preț de pe piață.

Bogdan

2 Comments

  1. Te limitezi doar la Mailerlite și Getresponse? Sendshark e o alternativă la fel de performantă, dacă nu chiar mai bună. 25 de dolari pe lună la 50.000 de subscriberi e un preț super ok.

    • Am încercat Sendshark și are o rată de livrare jalnică, la fel ca tot ce înseamnă autoresponder sub umbrela GVO/Now Lifestyle. Cea mai mare parte a email-urilor ajung direct în spam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *