13

Platforma Wealthy Affiliate – Înșelătorie sau afacere cinstită

Platforma Wealthy Affiliate

Cauți o recenzie obiectivă despre platforma Wealthy Affiliate?

Este Wealthy Affiliate o altă șarlatanie? Dacă vrei să faci bani online, probabil ai auzit de platforma WA și ai tot dreptul să te întrebi dacă Wealthy Affiliate este sau nu una dintre înșelătoriile care abundă pe internet.

Sunt multe țepe care pretind că te vor învăța cum să câștigi bani online cu nemiluita. De-a lungul anilor, am văzut multe astfel de înșelătorii răsărind ca ciupercile și dispărând ca măgarul în ceață.

Vrei să câștigi venituri pasive care să-ți ofere o mai mare stabilitate financiară, sau chiar să te elibereze din celebra „cursă a șobolanului” de la 9 la 17? Probabil că da, de vreme ce citești această recenzie, pentru a decide dacă să te înscrii sau nu în Wealthy Affiliate.

Wealthy Affiliate este una dintre cele mai cunoscute și mai bine cotate platforme pentru antreprenorii online. Are o vechime de peste 17 ani și mai mult de 2.300.000 de membri.

Totuși, nimic nu e perfect. În încercarea de a fi cât mai obiectiv, voi expune și minusurile platformei WA, astfel încât, la finalul acestui articol, să știi clar dacă Wealthy Affiliate este sau nu potrivită pentru tine.

Fișa de analiză a platformei Wealthy Affiliate

 • Nume: Wealthy Affiliate
 • Website: https://www.wealthyaffiliate.com/
 • Fondatori: Kyle Loudon și Carson Lim
 • Nota generală: 4,9/5
 • Descriere pe scurt: Wealthy Affiliate oferă resurse educaționale, instrumente și sprijinul comunității de membri pentru a te ajuta să-ți dezvolți o afacere profitabilă, bazată pe marketing afiliat. NU este o schemă de îmbogățire rapidă. În cadrul platformei WA, vei învăța să creezi conținut valoros, care să fie apreciat atât de public, cât și de motoarele de căutare, astfel încât să obții trafic gratuit în mod constant.
 • Wealthy Affiliate – Înșelătorie sau afacere legală: Wealthy Affiliate este recunoscută de aproape două decenii ca fiind cea mai convenabilă platformă pentru dezvoltarea de la zero a unei afaceri în marketingul afiliat. Platforma oferă aproape tot ce ai nevoie, inclusiv găzduire web, un instrument de analiză  a cuvintelor cheie, suport tehnic și un sistem de instruire foarte performant.
 • Pentru cine este: antreprenori de orice nivel din mareketingul afiliat, de la începător la expert.

Ce este platforma Wealthy Affiliate?

Wealthy Affiliate este o platfomă complexă în care îți poți construi întreaga afacere online. WA combină instruirea, găzduirea web și alte unelte într-un tot unitar.

Cu ajutorul platformei Wealthy Affiliate, îți poți construi de la zero o afacere online, chiar dacă pleci din poziția de „virgin” în acest domeniu.

În schimbul taxei lunare, primești tot ce îți trebuie pentru a-ți începe și dezvolta afacerea. Chiar dacă ești începător  și nu știi nimic despre marketingul online sau marketingul afiliat, sistemul de instruire pus la punct în cadrul Wealthy Affiliate te va ghida pas cu pas.

Ce este marketingul afiliat?

Așa cum am precizat mai sus, Wealthy Affiliate te învață cum să folosești modelul de afacere bazat pe marketing afiliat pentru a genera venituri online.

Conform Wikipedia,

Marketingul afiliat este tipul de marketing bazat pe performanță în care o afacere recompensează unul sau mai mulți afiliați pentru fiecare vizitator sau client adus prin eforturile de marketing ale afiliatului.

Asta înseamnă că afiliatul primește un comision pentru fiecare vânzare generată pentru companie. Nu primește o remunerare fixă pentru eforturile sale de marketing. Companiile nu au alt cost în afară de împărțirea profitului obținut, atunci când faci o vânzare în beneficiul lor.

Dacă vrei să te familiarizezi cu conceptul de marketing afiliat, ai la dispoziție acest articol.

Cine sunt fondatorii Wealthy Affiliate?

Platforma Wealthy Affiliate a fost fondată în anul 2005 de către doi antreprenori online canadieni, Kyle Loudon și Carson Lim. Inițial, platforma oferea numai un instrument de analiză a cuvintelor cheie, însă, în timp, a evoluat și s-a extins, devenind cea mai populară platformă de instruire în domeniul marketingului online.

Platforma Wealthy Affiliate - fondatoriiÎn prezent, WA este mai mult decât un program educațional. Este o platformă multifuncțională, care include toate instrumentele necesare și resursele de sprijin pentru antreprenorii online.

Wealthy Affiliate oferă, într-un singur loc, toate serviciile necesare pentru demararea unei afaceri online – instruire, instrumente, găzduire, înregistrare de domenii și suport.

Cum funcționează platforma Wealthy Affiliate?

Wealthy Affiliate combină totul într-o manieră foarte prietenoasă, accesibilă și ușor de utilizat.

Interfața este intuitivă și concepută astfel încât să nu te simți copleșit și confuz când accesezi pentru prima oară platforma.

Wealthy Affiliate este supusă unui proces permanent de actualizare, astfel încât informația conținută de resursele educaționale să nu fie depășită de evoluția rapidă a mediului online, iar găzduirea web să se mențină la nivelul de viteză, stabilitate și securitate, care i-au adus reputația de care se bucură de atâția ani.

La ce te poți aștepta când devii membru Wealthy Affiliate:

Materiale educaționale cuprinzătoare

Wealthy Affiliate este faimoasă pentru instruirea în marketing online pe care o oferă. Cursul de bază, „Certificarea ca Antreprenor Online” are 5 niveluri, cuprinzând 50 de lecții și 160 de sarcini practice. WA nu predă tactici de spam, pentru că nu rezistă în timp. Toate strategiile predate în Academia Wealthy Affiliate sunt viabile și etice.

Aproape zilnic, în platformă sunt adăugate cursuri noi, ceea ce înseamnă informație permanent updatată. Nu trebuie să-ți faci grij că înveți chestii depășite, care nu mai funcționează.

Găzduire web premium

Wealthy Affiliate nu este numai o platformă educațională, ci oferă și MWH (Managed WordPress Hosting).

Pentru cei mai mulți antreprenori online, chichițele tehnice implicate de găzduirea web sunt o foarte mare durere de cap.

MWH este mult mai sigură decât găzduirea liberă. Multe pachete de găzduire liberă sunt ieftine ($4 – $10), dar acesta este prețul doar pentru pachetele de bază.

Astfel de prețuri mici ascund întotdeauna costuri în plus, generate de funcționalități suplimentare, de care nu te poți lipsi în internetul din prezent (certificat SSL, backup, protecția datelor și anti-spam etc.).

Wealthy Affiliate este diferită. Fiind un furnizor de MWH, are grijă de tot: securitate, viteză, backup-uri, protecție anti-spam etc.

Găzduirea este foarte rapidă, sigură, și merge brici. Abonamentul Premium include găzduirea pentru 10 site-uri.

Prin comparație cu alte companii, prețul oferit de WA (care include și accesul la Academie), este mult mai convenabil. Hai să comparăm:

 • Pagely (5 site-uri) – $199/lună
 • WPEngine (10 site-uri) – 115/lună
 • Kinsta (10 site-uri) – 200/lună
 • Wealthy Affiliate  (10 site-uri) – 49/lună.

Învățare în mijlocul comunității

Wealthy Affiliate este o platformă construită în jurul comunității.

Spre deosebire de alte programe de instruire, în care înveți numai de la instructor, WA creează un mediu de învățare în care membrii sunt încurajați să-și împărtășească ideile și experiența.

Oricând întâmpini orice fel de dificultăți, poți cere ajutorul a sute de mii de membri din întreaga lume.

Interfața este concepută ca o platformă de Social Media. Poți interacționa foarte ușor cu oricine, inclusiv cu proprietarii, în cadrul platformei.

La sfârșitul fiecărei lecții din Academie există o secțiune de discuții, unde membrii postează întrebări și nelămuriri și primesc răspunsuri de la membrii mai experimentați, sau chiar de le fondatorii platformei.

Aici se ascunde forța învățării în mijlocul comunității. Chiar dacă instructorii nu sunt disponibili imediat, ajutorul comunității este mereu acolo și te poți baza pe el.

Acces la instrumente de cercetare premium

Dezvoltarea unei afaceri în marketingul afiliat necesită instrumente de analiză a cuvintelor cheie, care se folosesc în optimizarea pentru motoarele de căutare. Wealthy Affiliate include un intrument foarte cunoscut și puternic pentru analiza cuvintelor cheie – Jaaxy.

Cu ajutorul lui, poți descoperi cuvintele cheie profitabile, poți valida tendințele din piață și poți găsi programe de afiliere relevante. Costul unui astfel de instrument de analiză a cuvintelor cheie este de aproximativ $100/lună. Jaaxy este inclus în abonamentul Premium.

Site Builder puternic (SiteRubix)

SiteRubix te ajută să construiești un site în câteva minute. Fără cunoștințe de specialitate, poți simți că instalarea unui site WordPress te depășește.

Cu SiteRubix, totul de rezumă la 4 pași simpli:

 • Alegi ce fel de site vrei să construiești (domeniu gratuit sau domeniu propriu)
 • Îți denumești site-ul
 • Alegi o temă pentru site-ul tău
 • Îți construiești site-ul.

Totul este foarte intuitiv și toată lumea se descurcă, fără să fie nevoie să devii dezvoltator web pentru asta.

Site Comment & Site Feedback

Când construiești un site nou, este normal să nu ai vizitatori în primele săptămâni. Acest lucru poate fi frustrant. Wealthy Affiliate vine în ajutor cu două instrumente: Site Comment și Site Feedback.

Prin Site Comment, ceilalți membri ai platformei îți vizitează site-ul și îți comenteză articolele. Membrii trebuie să lase comentarii de calitate pentru ca acestea să fie aprobate.

Spam-ul este eliminat prin moderarea de către WA a comentariilor. Google apreciază interacțiunile, iar aceste comentarii te vor ajuta să te clasezi mai bine în Google.

Site Feedback este o altă funcționalitate prin care alți membri îți vizitează site-ul și îți transmit opinii în privința lui, care să te ajute să-l îmbunătățești. Aeste un instrument foarte folositor, pentru că îți aduce sfaturi și idei constructive de la alți membri, de multe ori mai experimentați decât tine.

10 minusuri și nemulțumiri despre platforma Wealthy Affiliate

1. Wealthy Affiliate nu restituie prețul plătit

Există unele persoane care îți exprimă nemulțumirea că Wealthy Affiliate a refuzat să le restituie taxa de membru.

Totuși, această clauză este stipulată foarte clar în Termene și Condiții. Motivul pentru care WA nu restituie taxa de membru este faptul că există posibilitatea de înscriere ca membru gratuit. Oricine poate vedea foarte clar care sunt funcționalitățile și beneficiile platformei, înainte de a decide să treacă la Premium și să plătească vreun ban.

Mai mult, în prima lună, costul abonamentului Premium este redus la $19 în loc de $49. Astfel, ți se oferă și mai mult timp pentru a încerca serviciile platformei la un cost minim.

Spre deosebire de alte programe online, Wealthy Affiliate oferă găzduire web și instrumente, pe lângă resursele educaționale.

Furnizarea acestor servicii costă bani. Găzduirea web și software consumă resursele server-ului, iar dacă compania ar fi oferit garanții de restituire a taxei de 30 sau 60 de zile pentru abonamentul premium, ar fi suferit pierderi uriașe. Din aceste considerente, este de înțeles de ce nu oferă garanția de restituire a prețului pentru abonamentul Premium.

2. Instruirea este învechită

Unii oameni se plâng că resursele educaționale sunt învechite și ar trebui actualizate. Această afirmație este doar pe jumătate adevărată.

Wealthy Affiliate există de peste 17 ani, iar în acest timp, în platformă s-au acumulat foarte multe resurse educaționale, dintre care unele create de membri.

Datorită volumului uriaș de informație, este rezonabil să vezi că anumite cursuri s-au învechit. Wealthy Affiliate nu înlătură cursurile vechi, pentru că multe au încă valoare. De cele mai multe ori, principiile și strategiile sunt încă viabile. Singurul lucru care se schimbă este doar interfața anumitor soft-uri.

Cât despre pregătirea fundamentală, compania o actualizează periodic pentru a se asigura că este în vigoare, iar membrii o port parcurge cu ușurință.

În fiecare săptămână, sunt cursuri și webinarii live. Nu trebuie să-ți faci griji că nu ai suficiente resurse. Ar trebui să te îngrijorezi doar atunci când ai avea timp să le parcurgi pe toate.

3. Sistemul de apreciere este fără rost

Dacă încerci Wealthy Affiliate, vei vedea că există un sistem de apreciere pentru toți membrii, care face platforma să pară un joc.

Sistemul de apreciere nu este interesat de cât câștigi. El doar măsoară cât de activ ești în cadrul platformei.

Dacă interacționezi cu alți membri, comentezi postările acestora și răspunzi la întrebări, rangul tău va crește.

Nu știu de ce s-ar plânge cineva de ceva ce nu face rău nimănui, ci doar face comunitatea mai amuzantă și oferă apreciere membrilor care oferă ajutor celorlalți.

Dimpotrivă, eu cred că este un sistem excelent de a face comunitatea mai activă și mai generoasă. Când pui întrebări în comunitate, alți membri îți vor răspunde. Voi fi uimit cu câtă generozitate oamenii vor da din timpul lor pentru a te ajuta.

4. Platforma Wealthy Affiliate pune prea mult accent pe propria promovare

Compania are un program separat pentru instruirea membrilor care vor să promoveze Wealthy Affiliate și să câștige comisioane din asta.

Programul de afiliere al Wealthy Affiliate este unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut. Oferă comisioane generoase și un sistem de tracking care te scutește de multe bătăi de cap. De aceea, oamenilor le place să promoveze această platformă.

Asta nu înseamnă că membrii se limitează la a promova doar Wealthy Affiliate. Am văzut membri axați pe nișe la care nu m-aș fi gândit niciodată.

E alegerea ta dacă promovezi sau nu Wealthy Affiliate. Ei nu te condiționează în niciun fel.

5. Este prea multă informație pe platforma Wealthy Affiliate

Unii se plâng că e prea multă informație în Wealthy Affiliate. În afară de modulele de pregătire, găsești o mulțime de articole, discuții, răspunsuri la întrebările membrilor etc.

E adevărat că există foarte multă informație în platformă, dar pe mine nu mă deranjează asta. Poți selecta ce te interesează și nimeni nu te obligă să citești chestii care nu sunt de interes pentru tine.

Totuși, unii membri împărtășesc trucuri extraordinare în postările lor. Am găsit chestii foarte interesante.

6. Platforma Wealthy Affiliate este prea scumpă

Culmea, cei care se plâng de prețul Wealthy Affiliate nu sunt membri ai platformei. Ei afirmă că $49 e prea mult și compară acest preț cu servicii de găzduire ieftine, precum HostGator sau Bluehost.

Dacă ar fi încercat platforma Wealthy Affiliate, ar fi înțeles că nu este doar un serviciu de găzduire web, ci oferă mult mai mult.

Așa cum am mai spus, prețul include accesul în Academie, instrumente de analiză a cuvintelor cheie, de web building, găzduire MWH premium pentru 10 site-uri, suport și multe alte funcționalități.

Chiar dacă ar oferi doar găzduire web, $49 pentru 10 site-ri n-ar fi foarte scump, pentru că găzduirea oferită de Wealthy Affiliate este MWH (Managed WordPress Hosting). E ceva cu totul diferit.

Dacă vrei să compari prețul găzduirii web oferite de Wealthy Affiliate, trebuie să o compari cu alte servicii care oferă MWH, precum Kinsta sau WPEngine.

7. Platforma Wealthy Affiliate este o sectă

Am citit unele recenzii care afirmau că platforma Wealthy Affiliate ar fi un fel de sectă ciudată. Argumentul lor era că membrii Wealthy Affiliate interacționează unii cu ceilalți și că ei s-ar spăla reciproc pe creier cu comentarii fără rost.

Perspectiva asta m-a amuzat cel mai tare. E cel puțin hilar să încerci să discreditezi o companie ca Wealthy Affiliate, tocmai pentru că încurajează prietenia și sprijinul reciproc între membri.

Nu mi se pare o problemă că membrii îi întâmpină cu căldură pe noii veniți. Dimpotrivă, îmi place să fiu bine primit într-o colectivitate nouă.

De fapt, comunitatea Wealthy Affiliate este foarte prietenoasă și pozitivă. Poți să pui cele mai prostești întrebări, fără să-ți faci griji că va râde cineva de tine.

8. Membrii Wealthy Affiliate nu fac bani

Am întâlnit recenzii care spuneau că pregătirea din cadrul Academiei Wealthy Affiliate nu dă rezultate, iar membrii nu reușesc să câștige bani, aplicând cele învățate.

E perfect adevărat că nu toată lumea face bani în Wealthy Affiliate. Asta e valabil pentru toate programele care te învață să cum să câștigi bani pe internet.

Rezultatele diferă de la om la om, pentru că totul depinde de felul în care pui în aplicare cele învățate și de cât de mult timp și efort dedici afacerii tale.

La fel ca într-o școală obișnuită, nu toți obțin diploma de absolvire și nu toți absolvenții profesează cu succes în domeniul respectiv.

De fapt, procentul poveștilor de succes scrise de membrii Wealthy Affiliate este mult mai mare decât cel cu care se pot lăuda alte școli, fie ele online sau tradiționale.

9. Recenziile pozitive sunt scrise de afiliați

Este adevărat că platforma Wealthy Affiliate are un program de afiliere și este promovată de mulți afiliați. Când te înscrii în Wealthy Affiliate prin link-ul lor, ei vor obține un comision.

Înseamă însă asta că opinia lor nu este onestă?

Cei mai mulți afiliați de succes au mare grijă de credibilitatea lor și promovează numai produse sau servicii în care au încredere și pe care le folosesc ei înșiși.

Afiliații Wealthy Affiliate sunt membri ai platformei. Ei cunosc serviciile Wealthy Affiliate, le folosesc și consideră că sunt performante.

Pe de altă parte, recenziile negative sunt scrise de oameni care nu sunt membri Wealthy Affiliate și nu folosesc serviciile platformei.

În cine ar trebui să ai încredere? Eu prefer părerea cuiva care chiar folosește serviciile Wealthy Affiliate și știe pe ce dă banii lună de lună.

10. Instructorii din platforma Wealthy Affiliate nu sunt experimentați

Am citit recenzii care puneau la îndoială experiența lui Kyle. Unii pretind că nu știe marketing afiliat și nu are un site de succes, iar argumentul lor este că site-ul pe care Kyle îl folosește în lecțiile sale nu are trafic.

În cadrul instruirii Academiei Wealthy Affiliate, Kyle folosește câteva site-uri în scop demonstrativ. Este evident că acele site-uri nu sunt destinate pentru a aduce bani.

Site-ul lui Kyle cel mai valoros este chiar Wealthy Affiliate, care are milioane de membri din toată lumea și există de mai mult de 15 ani. Wealthy Affiliate valorează milioane de dolari.

Dacă Kyle n-ar fi fost priceput la marketing online, cum ar fi putut construi una dintre cele mai populare platforme din lume?

Iar Kyle nu e singurul instructor. Wealthy Affiliate nu e un program online creat de un singur guru, ci de o echipă de antreprenori online de succes.

10 argumente pentru platforma Wealthy Affiliate

1. Debutezi cu ușurință în marketingul afiliat

Wealthy Affiliate este concepută ca un sistem care îți permite să pui totul la punct foarte rapid și ușor. Practic, faci lucrurile pe măsură ce le înveți. Dacă ești harnic, într-o săptămână poți începe să direcționezi trafic către noul tău site.

Deși poți seta totul foarte ușor, nu te aștepta să te umpli de bani după prima săptămână. Nu e posibil. Cine îți spune altceva, vinde țepe.

Wealthy Affiliate nu este o schemă de îmbogățire rapidă, ci o platformă care îți oferă un sistem de a-ți dezvolta o afacere în marketingul online pe termen lung.

2. Platforma Wealthy Affiliate are un preț accesibil

Spre deosebire de alte programe, în Wealthy Affiliate nu ai nevoie de mii de dolari pentru a debuta. Tot ce ai de plată sunt cei $49 de dolari pe lună. Acest preț include absolut tot: găzduire web, instrumentul de analiză a cuvintelor cheie, corector gramatical, suport tehnic etc.

Nu e niciun upsell surpriză după colț. Nu trebuie să mai plătești încă $99 de dolari pe lună pentru vreun autoresponder, alți $97 pentru pagini de captură și alte minuni.

Dacă alegi planul anual, ai o reducere care înseamnă cam 2 luni gratis.

3. Wealthy Affiliate oferă aproape tot ceea ce ai nevoie pentru a începe o afacere online.

Iar când spun aproape orice, mă refer la faptul că lipsește un autoresponder. În afară de asta, ai tot ce îți trebuie:

 • instruire pas cu pas
 • instrumente de analiză a cuvintelor cheie
 • găzduire web premium (orice site are nevoie de găzduire, iar Wealthy Affiliate îți găzduiește până la 10 site-uri.)
 • sprijin din partea comunității
 • suport tehnic non-stop.

4. Găzduirea oferită de platforma Wealthy Affiliate este foarte tare

Ca parte a pachetului Premium, poți găzdui până la zece site-uri.

Kyle și Carson au investit milioane de dolari pentru ca tehnologia lor de găzduire web să ofere stabilitate și viteze de încărcare extraordinare.

Acest site, după cum bănuiai, este găzduit de Wealthy Affiliate. Îți place cât de rapid se mișcă?

După cum vezi, e aproape perfect. Nimeni nu-mi poate spune că găzduirea web de la Wealthy Affiliate este proastă, cât timp performanțele ei sunt sub ochii mei.

Fondatorii Wealthy Affiliate cunosc importanța vitezei unui site și de aceea au investit o groază de bani în serverele lor. Tu vezi doar rezultatele. Dacă un site se încarcă rapid, răbdarea vizitatorilor nu este pusă la încercare, iar Google te premiază cu un loc în față, pentru o bună experiență a utilizatorilor.

Sunt o grămadă de companii care oferă o găzduire web jalnică pentru 3 dolari pe lună, apoi te taxează în plus chiar și pentru o adresă de email. Nu-ți arunca banii pe astfel de porcării.

5. Webinarii live săptămânale

Jay Neil este unul dintre cei mai buni profesioniști din domeniu. În fiecare sâmbătă, ține câte un webinar de 60 – 90 de minute pe diferite teme. Înregistrările acestor webinarii sunt disponibile în cadrul platformei. Subiectele abordate sunt foarte variate și nu se limitează la marketingul afiliat:

 • optimizare pentru motoarele de căutate (SEO) on-page și off-page
 • branding
 • vânzarea produselor proprii
 • marketing pe rețelele de Social Media
 • email marketing
 • folosirea Google Analytics

6. O comunitate activă și gata să ajute

Wealthy Affiliate are aproape un milion și jumătate de membri activi. E ca un mic Facebook al afiliaților.

Membrii își împărtășesc o mulțime de ponturi despre cum să faci bani online. Wealthy Affiliate face să fie foarte ușor să cauți și să găsești ajutor. Tot ce trebuie este să întrebi.

7. Platforma Wealthy Affiliate este mereu actualizată

Cei doi fondatori, Kyle și Carson, îmbunătățesc în permanență platforma WA.

Ei reinvestesc mereu pentru a îmbunătăți interfața, conținutul cursurilor, tehnologia de găzduire web etc. Mulți așa-ziși guru strâng banii și dispar. Wealthy Affiliate e altfel și de aceea rezistă de 17 ani în aceastră industrie și încă crește.

8. Wealthy Affiliate are unul dintre cele mai bune programe de afiliere

Am trecut prin multe programe de afiliere de-a lungul anilor, dar nici unul atât de fain ca Wealthy Affiliate.

Dacă nu știi ce să promovezi după ce intri în Wealthy Affiliate, poți pur și simplu să te implici în promovarea Wealthy Affiliate, pentru 50% comision.

Iar partea cea mai tare e că acest comision e recurent, adică îl câștigi în fiecare lună, cât timp cel pe care l-ai adus în platformă rămâne membru.

Wealthy Affiliate se încadrează în categoria programelor de afiliere cu un singur nivel. Nu este o companie de network marketing sau multi-level marketing.

Nu am nimic împotriva MLM. Am fost și sunt implicat în astfel de companii. Despre cele pe care le promovez în prezent poți afla mai multe chiar pe acest site. Wealthy Affiliate nu este însă o astfel de companie.

9. Instruirea este bine concepută și accesibilă începătorilor

Kyle și Carson au investit timp și efort pentru a pune la punct un sistem de instruire ușor de înțeles și de parsurs. Pur și simplu te duce de mână, pas cu pas, prin toate etapele dezvoltării unei afaceri online.

Ceea ce mie mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că partea practic-aplicativă a fiecărei lecții însemna, de fapt, o altă etapă parcursă în construirea afacerii. E ca și cum ai urma instrucțiunile de montaj ale mobilei de la Ikea, doar că totul e mult mai clar. Când ai învățat cum se face, deja ai pus și ultimul șurub.

Dacă ai nelămuriri, tot ceea ce trebuie să faci este să întrebi, iar Kyle sau alți membri îți vor răspunde.

10. Suportul tehnic este disponibil non-stop

Dacă nu ești informatician și nici nu ai prevăzut în buget să angajezi unul, e normal să-ți faci griji pentru problemele ce pot să apară atunci când îți construiești site-ul. La Wealthy Affiliate, aceste griji nu își au rostul.

Suprortul tehnic este asigurat non-stop, prin echipe de tehnicieni din diferite țări, capabile să ajute membrii din toată lumea. Ori de câte ori întâmpini probleme tehnice, tot ce trebuie să faci este să le scrii. Ajutorul va veni în câteva minute, iar cei din echipele de suport sunt cât se poate de răbdători și de prietenoși.

E aproape de necrezut să ai suportul tehnic inclus într-o taxă de membru atât de mică. Dacă ai contracta un specialist care să te ajute cu aceste probleme tehnice, te-ar costa al naibii de mult.

Ce ÎMI PLACE la platforma Wealthy Affiliate

Fac marketing afiliat de câțiva ani buni. Wealthy Affiliate este cea mai bună platformă pe care am văzut-o pentru afiliați. Valoarea instruirii, a instrumentelor și a resurselor oferite de Wealthy Affiliate depășește cu mult costul abonamentului lunar.

Cu toate că nimic nu este perfect, vreau să vorbim acum despre ceea ce îmi place și ceea ce nu-mi place despre WA. Hai să începem cu ceea ce îmi place.

Wealthy Affiliate mă ajută să economisesc o groază de bani și mă scutește de o mulțime de dureri de cap, pentru că îmi asigură aproape tot ceea ce îmi trebuie pentru afacerea mea.

Cu Wealthy Affiliate, nu trebuie să cumpăr numele de domeniu de la unii, apoi să caut găzduire web în altă parte. Totul e pus la punct în cadrul platformei. Instruirea o găsesc tot aici, în Academia Wealthy Affiliate, astfel încât nu trebuie să cheltui alți bani pentru educație.

În fiecare săptămână, învăț câte ceva nou în cadrul webinariilor de sâmbătă.

Din punctul meu de vedere, felul în care combină toate aceste resurse și comunitatea construită în jurul Wealthy Affiliate, au făcut ca această platformă să reziste peste 15 ani și să devină atât de populară.

Ce NU ÎMI PLACE la Wealthy Affiliate

Ei bine, da, chiar și Wealthy Affiliate are părți care ar putea fi îmbunătățite. Din punctul meu de vedere, latura de email marketing este foarte importantă în marketingul online, iar această funcționalitate lipsește din platforma WA. Mailerlite, platforma de email marketing pe care o folosim în prezent, are funcționalități excelente, însă mi-aș fi dorit să le fi avut la dispoziție în cadrul Wealthy Affiliate.

O altă chestie este că pregătirea fundamentală din cadrul platformei se concentrează pe instruirea pe nivelul incepător și intermediar. Acest lucru este justificat de faptul că majoritatea membrilor sunt începători. Odată ce progresezi însă, începi să-ți dorești să înveți tactici avansate și lucruri mai complexe.

Webinarul live de sămbătă acoperă cumva chestia asta, pentru că acolo se discută tot felul de trucuri avansate. Ar fi însă bine dacă s-ar include așa ceva și în modulele fundamentale de instruire.

Wealthy Affiliate are reguli foarte stricte cu privire la cross-promotion. E de înțeles că în WA se dorește un mediu curat de învățare. Trebuie să ai grijă ce scrii în comunitate. Vei fi penalizat dacă te auto-promovezi sau direcționezi membrii către un site extern care se află pe o pozițe de conflict de interese. Trebuie să te asiguri că nu postezi niciun fel de link-uri de afiliat în comunitate.

Pentru cine este Wealthy Affiliate?

Platforma WA este pentru oricine dorește să câștige bani din marketing afiliat. Îți oferă tot ceea ce îți trebuie pentru a construi un site, a crea conținut și a primi trafic organic de la motoarele de căutate, indiferent dacă ești novice sau antreprenor online experimentat.

Una peste alta, Wealthy Affiliate este cel mai potrivit pentru începători, pentru că îți dă posibilitatea și te învață cum să-ți demarezi afacerea de la zero, fără nicio experiență anterioară.

Antreprenorii experimentați ar putea să nu fie atât de entuziasmați de modulele de instruire, pentru că știu deja foarte multe lucruri. Și ei pot însă beneficia de restul resurselor din cadrul platformei, pentru că prețul abonamentului Premium este foarte mic, față de valoarea funcționalităților pe care le conține.

Pentru cine nu este Wealthy Affiliate?

Wealthy Affiliate nu este pentru tine, dacă vrei să te îmbogățești peste noapte.

Platforma WA te va învăța cum să îți construiești o proprietate digitală care să genereze pentru tine venituri pasive pe termen lung. Nu este în niciun caz un program pe termen scurt pentru oameni care vor să facă bani repede.

Pentru a câștiga bani cu WA, trebuie să dezvolți un site și să ceezi conținut de valoare în mod regulat, astfel încât să generezi trafic. Nu-ți trebuie mulți bani pentru a începe, dar îți trebuie răbdare și trebuie să investești timp și muncă.

Prin urmare, dacă nu ești o persoană răbdătoare și nu ai o viziune pe termen lung, Wealthy Affiliate nu e pentru tine.

Prețul Wealthy Affiliate

Cu toate că Wealthy Affiliate oferă aproape tot ceea ce îți trebuie pentru a începe o afacere online, nu este un serviciu scump. Dimpotrivă, prețul este accesibil pentru aproape oricine.

Abonamentele WA sunt de două feluri:

 • Abonamentul STARTER – este complet gratuit și nelimitat în timp. Primești acces limitat la resursele educaționale, instrumente și servicii de găzduire.
 • Abonamentul PREMIUM – asigură accesul la toate funcționalitățile platformei. În prima lună beneficiezi de o reducere de 61%, adică plătești doar $19. După aceea, costul abonamentului este de $49/lună. Personal, consider că plătești mai puțin decât primești.

Abonamentul Premium poate fi anulat oricând. Wealthy Affiliate este o afacere legitimă, care nu te reține cu forța. De asemenea, deoarece WordPress este open-source, îți poți muta oricând site-ul la alt serviciu de găzduire web. Nu trebuie să-ți faci probleme că îți vei pierde site-ul dacă te decizi să anulezi cândva abonamentul.

Wealthy Affiliate e o țeapă?

Categoric, NU. Wealthy Affiliate este o platformă legitimă care există de 17 ani. Nicio țeapă nu rezistă mai mult de câțiva ani. Țeparii au modul lor de operare. Strâng repede banii și dispar.

Wealthy Affiliate este diferită. De la debutul ei din 2005, a evoluat permanent. Fondatorii platformei sunt în continuare activi și implicați, iar WA se dezvoltă în continuare.

Recenzii ale membrilor Wealthy Affiliate

Pentru a decide dacă Wealthy Affiliate este sau nu de încredere, cel mai bun loc este Trustpilot – una dintre cele mai credibile platforme de recenzii.

Platforma Wealthy Affiliate nota Trustpilot

În acest moment, nota acordată de Trustpilot este de 4,9 din 5, ceea ce este incredibil de mult. Rareori vezi o astfel de notă pe Trustpilot. Majoritatea programelor online au punctaje mult mai mici pe Trustpilot, undeva între 1 și 3.

Iată câteva recenzii de pe Trustpilot:

Platforma Wealthy Affiliate recenzie Trustpilot

Platforma Wealthy Affiliate Trustpilot 2

Platforma Wealthy Affiliate recenzie Tristpilot 3

Recenzii negative despre platforma Wealthy Affiliate: Fii circumspect!

Dacă cauți pe Google, vei vedea unele recenzii negative despre Wealthy Affiliate. Cele mai notorii recenzii negative sunt scrise de un tip pe nume Niall Doherty, care are un blog numit „eBiz Facts”.

eBiz Facts – Dezvăluirea țepei lui Niall Doherty!

Aruncând o privire pe blogul lui, poți vedea că a scris recenzii negative la adresa mai multor programe online foarte cunoscute, pentru a obține trafic pe site-ul lui.

Trebuie să ții cont că această notă proastă nu este acordată de utilizatori sau clienți reali ai platformei WA, ci de Niall Doherty însuși, care nu este un membru al programului pe care îl evaluează în mod artificial.

Într-adevăr, face o groază de bani vorbind de rău Wealthy Affiliate. Este o tactică bună pentru a câștiga trafic, dar nu este moral. Niall Doherty se folosește de popularitatea WA pentru a obține o poziție bună a articolului său în Google. După cum se poate vedea, această strategie este eficientă, așa că o repetă la nesfârșit pe blogul lui.

Acest individ triază de asemenea comentariile, păstrându-le doar pe acelea ale unor foști membri nemulțumiți. Astfel, creează o impresie falsă prin care discreditează Wealthy Affiliate.

În afaceri, nimeni nu-ți poate garanta succesul și nu este posibil ca toți să reușească. E exact ca la școală, unii iau premii iar alții nici nu trec de examenul de absolvire, cu toate că li se predă aceeași materie de către aceiași profesori. La fel se întâmplă și în Wealthy Affiliate. E mai ușor să dai vina pe școală sau pe profesor, decât să-ți asumi un eșec personal. Iar blogul lui Niall e un loc perfect pentru ca acești oameni să-și deverseze frustrările.

Te-ai putea întreba de ce-și bate capul Niall Doherty să denigreze platforma Wealthy Affiliate.

El pretinde că ar fi un investigator cinstit care s-a înscris în Wealthy Affiliate pentru a documenta din interior realitatea din platformă. Practic, tot ce vrea este să determine oamenii să se înscrie în Authority Hacker în loc de Wealthy Affiliate. Motivul e simplu. Authority Hacker este mult mai scump și, implicit, comisioanele sunt mai mari. Individul face totul pentru propriul interes, nu pentru că i-ar păsa de cititorii lui.

Din aceste motive, după părerea mea, Niall Doherty nu prezintă încredere. Mănâncă rahat în beneficiul propriu și atât.

Crajun.com – Încă un mâncător de rahat!

O altă recenzie negativă o găsești pe site-ul unui fost membru al WA, un anume Craig. Site-ul pare abandonat de mult, așa că nu vei găsi articole noi. Dacă citești postarea acestui tip, te simți ca și cum ai asculta văicărelile unui ratat. Te poți încrede în părerea unui ratat? Eu zic că nu.

Ironia e că individul ăsta n-a reușit să facă bani online, așa că strigă sus și tare că marketingul afiliat e pe moarte.

În timpul acesta, Statista anticipează că cheltuielile din marketingul afiliat vor atinge $8.2 miliarde doar în SUA, de trei ori mai mult decât acum 10 ani.

De asemenea, domnul Craig se plânge că 99% din membrii WA nu pot câștiga bani. Întrebarea e: de unde a scos Craig acest procent? Din propria cavitate abdominală?

Se pare că, doar pentru că el a eșuat, presupune că e valabil pentru toată lumea, ceea ce e ridicol. Nu există nicio dovadă în recenzia lui, care să-i susțină afirmațiile.

Apoi, domnul Craig susține că e foarte greu să faci bani, fără însă să menționeze câte ore pe zi aloca acestei afaceri. Uitându-te pe site-ul lui, poți observa că sunt foarte puține articole, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un om foarte leneș.

O persoană atât de leneșă n-ar fi putut reuși în marketingul online, indiferent ce platformă ar fi folosit. Wealthy Affiliate nu e o schemă de îmbogățire rapidă. Nimeni, și cu atât mai puțin WA, nu-ți poate garanta succesul. Dacă ești la fel de leneș și de nerăbdător ca domnul Craig, nu te înscrie în platforma WA.

Povești de succes din platforma Wealthy Affiliate

Cel mai simplu mod de a verifica dacă platforma WA este o țeapă sau nu, este să verifici autenticitatea poveștilor de succes. Wealthy Affiliate a ajutat mulți oameni să devină antreprenori online de succes. Am ales doar două exemple la întâmplare.

Povestea de succes #1

De când s-a înscris în platformă în 2010, Nathaniell a dezvoltat mai multe site-uri profitabile. Acum poate vinde cu ușurință oricare dintre ele pentru cel puțin $30,000.

Este unul dintre cei mai tari membri ai platformei WA. A reușit să câștige $126.000/lună doar dintr-un singur site. Avem multe de învățat de la tipul ăsta.

Platforma Wealthy Affiliate - povesti de succes 1

Povestea de succes #2

Dylan s-a înscris în platformă în 2015. De-a lungul anilor, a dezvoltat și vândut mai multe site-uri. Dylon este campion pe magazinul Amazon. În doar 7 luni, a reușit să câștige $4.500 din peste o mie de vânzări.

Platforma Wealthy Affiliate - Povești de succes 2

Wealthy Affiliate FAQ

Wealthy Affiliate este gratuită?

Ca membru Starter, vei avea acces gratuit la nivelul 1 al cursului de Certificare ca Antreprenor Online și vei putea construi un site, găzduit gratuit.

WA oferă două tipuri de conturi: Starter și Premium. Poți trece oricând de la contul Starter la Premium (dar nu te presează nimeni să faci asta).

Care sunt diferențele între conturile Starter și Premium?

Contul Starter oferă acces limitat la funcționalitățile platformei, însă contul Premium duce totul la un alt nivel, deblocând accesul la toate funcționalitățile. Cei mai mulți oameni se înscriu în WA ca membri Starter și apoi trec la contul Premium. Este alegerea ta.

Funcționează Wealthy Affiliate?

Da, ceea ce ești învățat în Academie funcționează. Am pus personal în practică ceea ce am învățat, dar nimic nu aduce bani de la sine. Munca este cheia succesului.

Vei învăța tot ceea ce trebuie să știi pentru a reuși, vei avea toate instrumentele, resursele și sprijinul comunității la dispoziția ta. Mai trebuie doar să pui osul la treabă.

Cum vei câștiga bani cu Wealthy Affiliate?

Wealthy Affiliate te va învăța marketing afilat și cum să construiești un site cu autoritate în ce nișă vrei tu. Vei mai învăța cum să-ți crești audiența prin Google și Social Media, și alte sute de moduri de a câștiga bani din site-ul tău.

Cât de mult durează să câștigi bani din Wealthy Affiliate?

Platforma Wealthy Affiliate nu este o schemă de îmbogățire rapidă.

Google are nevoie de timp pentru a-ți analiza site-ul, dezvoltarea site-ului cu conținut de calitate necesită timp și e nevoie de ceva vreme ca să devii o autoritate în nișa ta.

Cât timp durează până faci prima vânzare sau cât durează până când își pot înlocui salariul cu profitul din afacerea ta online depinde de nișa pe care o alegi, de calitatea site-ului, de cantitatea și valoarea conținutului postat, de cât de mult timp poți aloca afacerii tale.

Trebuie să promovez platforma Wealthy Affiliate pentru a câștiga bani?

Nu e nevoie. Dacă cunoști pe cineva care ar putea fi interesat, poți să-i recomanzi WA și să câștigi bani din asta, dar nu e ceva obligatoriu. Nu-ți cere nimeni să-ți hărțuiești prietenii, vecini și familia pentru a câștiga bani online.

Wealthy Affiliate își instruiește membrii cum să construiască afaceri online durabile, iar membrii pt câștiga venituri substanțiale promovând produse din nișe la care nici nu te-ai fi gândit, de la ustensile de bucătărie și până la accesorii pentru câini.

Verdict Final: Recenzia Wealthy Affiliate

Până acum, ar trebui să fi înțeles că platforma Wealthy Affiliate nu e o înșelătorie. Este o companie corectă care a ajutat mulți oameni să-și înceapă și să-și dezvolte afacerile ca antreprenori digitali.

Eu unul, recomand WA oricui vrea să înceapă o afacere în marketingul afiliat.

Nu va mai trebui să-ți faci griji cu privire la ce serviciu de găzduire web să folosești, unde să-ți înregistrezi domeniul, ce cursuri să cumperi, unde să cauți ajutor, ce instrumente de analiză să achiziționezi etc. Totul e inclus în abonamentul WA.

Ce abonament să aleg?

Nu ai multe variante. Există contul Starter (gratuit) și contul Premium.

Dacă vrei să vezi cum stau lucrurile din interior, te poți înscrie gratuit aici (Nu ai nevoie de card). Poți rămâne membru Starter oricât vrei, fără nicio limită de timp.

Ca membru Starter, ai acces în comunitate, peste 500 de module de instruire, 1 site gratuit, acces la instrumentul de analiză pe cuvinte cheie.

Eu zic că merită să te înscrii pentru un cont gratuit și să vezi cu ochii tăi despre ce e vorba.

Dacă ești hotărât să-ți construiești o afacere în acest domeniu și vrei să profiți la maxim de ceea ce oferă WA, poți să treci la contul Premium mai târziu. Din acel moment, vei avea acces nelimitat la toate resursele.

Sper că această recenzie să te ajute să iei o decizie informată în privința platformei Wealthy Affiliate.

Dacă ai orice întrebări sau nelămuriri, scrie-mi în secțiunea de comentarii. De asemenea, dacă îți faci un cont gratuit, ne putem conecta în cadrul platformei. Te voi ajuta cu tot ceea ce știu.

Bogdan

13 Comments

 1. WA este o platforma veche și stabilă, dar mie îmi place mai mult Click Wealth System. Am obținut rezultate mai rapid cu acest program. Click pe numele meu pentru detalii.

  • Sunt multe platforme online care dau rezultate. Nu am încercat Click Wealth System și nu îmi stă în caracter să-mi dau cu părerea despre lucruri pe care nu le cunosc.
   Mă bucur mult că ai rezultate și faci bani online.
   Succes în ceea ce faci!

 2. Oamenii care critică programele de marketing afiliat uită că e nevoie de ambiție și perseverență pentru a reuși în orice afacere, indiferent de modelul acesteia.
  Cei mai mulți stau câteva luni, așteaptă să pice banii din cer, apoi spun că platforma e schemă piramidală, sau nu știu ce alte prostii.
  Eu fac bani cu Wealthy Affiliate de trei ani și n-aș schimba această companie.

  • Wealthy Affiliate este o companie foarte stabilă, iar cel mai mare avantaj, mai ales pentru începători, este că te duce de mână, practic te inițiază în tot ceea ce înseamnă marketing online.

 3. Felicitari pentru aceasta recenzie in limba romana atat de detaliata. Nu stiu daca a mai facut cineva vreo una, eu doar pe a voastra am gasit-o.
  Din pacate, nu stiu daca sau cat de mult se potriveste cu psihologia romaneasca. Ai nostri fie asteapta para mălăiață, fie stau blocați in mentalitatea socialisto-comunistă a salariatului. Foarte puțini au spiritul antreprenorial necesar pentru a construi o astfel de afacere.

  • Mulțumim pentru apreciere. Sunt de acord că marketingul digital necesită o anumită mentalitate antreprenorială, însă afaceri.org se adresează exact acestei nișe de oameni deschiși la minte și dornici să construiască ceva durabil.

 4. Wealthy Affiliate nu e un spam, dar nici nu știu dacă „reteta succesului” pe care o propovăduiesc ei mai este de actualitate. Cine mai are răbdare să citească bloguri in ziua de azi?

  • Un site solid, cu autoritate și conținut de calitate, reprezintă un pilon fundamental al oricarei afaceri online. Toți cei care iți spun că nu ai nevoie de un site sau de email marketing, au și website, și liste de abonați. Eu consider asta ipocrizie.

 5. Wealthy Affiliate este într-adevăr o alegere foarte bună pentru oricine își dorește să-si dezvolte o afacere online. Web hostingul este excelent, iar Jaaxie îmi place de mor.

 6. 50 de dolari pe lună poate parea mult, dar la 10 site-uri înseamnă 5 dolari de site, iar dacă luam in calcul si Jaaxie, până la urmă e un preț rezonabil.

  • Funnel-urile convertesc foarte bine, dar asta nu exclude benficiile pe care un site puternic le poate aduce afacerii tale. Eu mi-aș păstra mintea deschisă și aș absorbi totul, atât de la WA Academy, cât și din materialele educative ale celor din Clickfunnels.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *