De ce ți-ai optimiza profilul Facebook pentru afaceri?
E necesar să-ți optimizezi profilul Facebook (nu pagina de afacere), pentru a nu-ți mai risipi banii pe reclame și a începe să folosești Facebook pentru propriul profit. Crede-mă, Zucky e deja putred de bogat și oricum are destui mușterii care plătesc pentru Facebook Ads. Nu trebuie să-i duci grija.
Dar cum poți să-ți optimizezi profilul Facebook pentru afaceri, fără ca roboții lui Zucky să se prindă și să te trimită în pușcăria Facebook? Sau mai rău, să te trezești cu contul închis?
Ei bine, se poate, dacă o faci deștept. Vom vorbi mai jos și despre câteva reguli de siguranță.
Optimizarea profilului Facebook pentru afaceri
Dacă te-ai decis să folosești Facebook pentru a-ți promova afacerea, înseamnă că ești un internet marketer, iar profilul tău trebuie să reflecte ceea ce faci. Trebuie să arate profesionist și să te ajute să-ți dezvolți brandul personal.
Hai să trecem la treabă și să-l aranjăm cum trebuie. Uite 5 pași simpli, care îți vor schimba spectaculos prezența online pe Facebook:
#1 Îți cureți profilul Facebook
- Șterge sau ascunde orice postări sau poze jenante. Nu spun că trebuie să ai o imagine „la patru ace”, însă fotografiile tale trebuie să fie congruente cu brandul personal pe care îl construiești.
- Intră în setările Facebook și restricționează posibilitatea altora de a posta în profilul tău sau de a te eticheta. Nu-ți dorești ca profilul tău să arate ca un avizier public unde oricine postează orice.
#2 Pui o poză de profil ca lumea
Faptul că nu te consideri cel mai sexy de pe Facebook nu e un motiv să-l ai pe Popeye sau alt personaj în locul propriei tale fotografii.
Nu poți face oamenii să te cunoască, să te placă și să aibă încredere în tine, în timp ce îți ascunzi fața.
Zâmbește, fii entuziast și optimist, apoi fă o poză clară.
#3 Îți schimbi fotografia de copertă (header-ul)
Nu e nimic rău în a avea o poză de familie sau un peisaj drăguț ca poză de copertă, dar asta nu îți va ajuta afacerea în niciun fel.
Ce poți să faci în schimb?
- Creezi o copertă profesională care îți arată clar afacerea. Nu trebuie să fii expert în Photoshop ca să faci asta. Instrumente precum Canva sau Snappa te pot ajuta să creezi grafică cu ușurință, și sunt gratuite. Un pont este să pui un buton Call-To-Action acolo, lângă logo-ul și sloganul tău.
- Sigur, butonul nu va fi activ, dar coperta este, iar atunci când vizitatorii dau click pe ea, ghici ce vor vedea în descriere? Un link către pagina ta de captură – link pe care l-ai pus acolo pentru că tocmai ai învățat aici această șmecherie. Prima bere o dai tu!
#4 Îți editezi descrierea
Îi spune descriere, dar acolo ar trebui să pui UVP-ul (Unique Value Proposition), cu un scurt link dedesubt. Cei mai mulți oameni nu scriu nimic aici, sau pun un citat deștept, dar tu nu vrei asta. E mult prea vizibil. Nu-ți poți permite să irosești o astfel de poziție și să n-o exploatezi pentru brand personal și colectare de lead-uri.
#5 Îți transformi imaginea favorită într-un banner
Mulți nu știu trucul ăsta. Facebook îți permite să alegi o fotografie ca poză preferată. Aceasta va apare imediat sub descrierea ta.
Dacă îți pui un link în descriere și adaugi un Call-To-Action care spune „Click pe link-ul de deasupra” în poza preferată, vei avea propriul banner afișat gratis pe Facebook. Altfel, link-ul din descriere trece de obicei neobservat.
Reguli de siguranță pe profilul Facebook
Când ai debutat de puțin timp în internet marketing și încă nu încasezi câștiguri constante, de obicei nu prea vrei ca familia și prietenii să știe ce faci. Din acest motiv, decizi să-ți faci un profil Facebook nou, doar pentru afaceri. Apare însă o mare problemă:
Roboții Facebook nu au încredere în tine
Dacă adaugi o mulțime de prieteni noi și arunci link-uri în toate părțile, te vor considera spammer și îți vor închide contul. Totul e considerat suspicios la un profil nou, așa că trebuie să fii prudent.
Începe încet și păstrează ritmul
Trimite cereri de prietenie la doar 5 persoane zilnic în prima lună, apoi crește gradual, fără să depășești 25 de persoane. 25 este un număr sigur, chiar și pentru profilele vechi.
Sigur, vrei să-ți crești audiența, dar vrei să o faci cu prudență. Concentrează-te pe calitate, nu pe cantitate. Alege doar persoane din nișa ta.
Folosește link-urile cu grijă pe profilul Facebook
Eu unul evit să postez link-uri afiliate. Îmi distribui articolele de pe bloguri, iar ele conțin link-uri afiliate.
Când vine vorba de link-uri afiliate sau de pagini de captură, prefer să determin oamenii să ceară informații, apoi le trimit link-ul prin Messenger.
Există și aici o capcană. Cu toate că ei au solicitat mai multe informații, Facebook nu știe asta. Dacă primul tău mesaj în Messenger este un link, roboții vor crede că ești un spammer și ți-o vor trage.
Pentru a evita asta, întreabă oamenii dacă ți-au solicitat mai multe informații și trimite-le link-ul, doar după ce îți confirmă. În felul acesta, vei avea un dialog înainte de link, iar roboții lui Zucky nu se vor inflama.
Acestea fiind zise, ar mai fi totuși o verigă lipsă. Chiar și cu un profil optimizat profesional, e greu să ai succes dacă nu promovezi link-urile potrivite.
E ultimul pont pe care ți-l dau în acest articol: o afacere concepută exact pentru a putea fi dezvoltată cu succes prin intermediul Facebook. Banner-ul de mai jos te va duce exact unde trebuie, pentru a avea succesul pe care ți-l dorești!
In sfârșit, găsesc și eu un articol concret, care îți spune punctual ce să faci, cu subiect și predicat. Felicitări!
Mulțumim pentru apreciere. Sperăm să-ți fim de ajutor și să ai cât mai mult succes aplicând ceea ce înveți aici.