3

Secretele marketingului afiliat – Adevărul pe care nu ți-l spune nimeni

Secretele marketingului afiliat

Te întrebi care sunt secretele marketingului afiliat?

Știu că ai vrea să afli toate secretele marketingului afiliat încă înainte de a debuta în acest gen de afacere. Am văzut în alte articole că practic vei adopta modelul de afacere al altor oameni și-l vei replica pentru propriul profit. Am învățat cum poți repeta acest proces la nesfârșit pentru a-ți multiplica veniturile până la proporții spectaculoase. Din multe puncte de vedere, este modelul de afacere ideal.

Dar cât de mare este probabilitatea ta de reușită? Ce sarcini zilnice implică această afacere? Ce va trebui să faci în mod concret? Cât de mult trebuie să te aștepți să câștigi și ce fel de oameni sunt potriviți pentru acest gen de afacere? Hai să dezvăluim câteva dintre secretele marketingului afiliat și să vedem…

Secretele marketingului afiliat – Realitatea

Am zugrăvit în culori destul de frumoase marketingul afiliat până acum – un model de afacere pe care oricine îl poate implementa pentru a genera venituri substanțiale. E perfect adevărat. Foarte mulți oameni câștigă bani frumoși în acest fel și este un mod cât se poate de confortabil de a-ți câștiga existența.

Vei fi însă în poziția de a demisiona mâine de la actualul loc de muncă? Mai mult ca sigur, nu. Vei întâmpina și greutăți. La început, va trebui să muncești și să înveți destul de mult. Dacă era atât de ușor ca în reclame, toată lumea ar face doar asta.

În marketingul online, ai două opțiuni:

Prima este să folosești promovarea plătită, precum Facebook Ads și Google Ads pentru a ajunge la o audiență cât mai precis definită.

A doua este să-ți construiești în timp propria audiență, căreia să-i câștigi încrederea.

Un avantaj acestei opțiuni este că îți permite să vinzi în mod repetat aceluiași grup de oameni, iar altul este că nu trebuie să plătești pentru publicitate.

Partea nasoală este că în cazul acestei strategii afacerea ta va demara mai greu.

Durează destul de mult să dezvolți un asemenea nivel de încredere și autoritate, încât să începi să generezi vânzări.

Pe de altă parte, dacă decizi să alegi varianta promovării plătite, va trebui să scoți bani din buzunar. În teorie, ar trebui să-ți recuperezi investiția și să ieși în profit. Dacă îți definești corect audiența țintă, ar trebui să obții primele vânzări înainte ca totalul cheltuielilor să-ți depășească profitul.

În general, durează până înveți să faci promovare plătită cum trebuie și trebuie să-ți asumi posibilitatea de a ieși în pierdere la început, mai ales de când, atât Google, cât și Facebook, au crescut prețurile. Îți trebuie produsul potrivit pentru nișa respectivă și un comision generos pentru a ieși în profit.

De obicei, cei care cunosc secretele marketingului afiliat combină aceste strategii. Ei investesc în promovare plătită, însă, în același timp, își construiesc lista de email și își dezvoltă bloguri, canale de Youtube și profile Social Media cu autoritate.

Având în vedere aceste considerente, nu-ți scrie încă demisia și fii conștient că va fi nevoie să investești timp și muncă înainte de a te bucura de bani cu adevărat MULȚI.

Cât de mult vei câștiga?

Ce venituri te poți aștepta să obții și după cât timp? Greu de răspuns. Depinde de produs, de eforturile tale și de cât de repede înveți ceea ce trebuie să știi. Dacă alegi produsul potrivit, este perfect posibil să obții venituri din prima zi.

Trebuie să ai așteptări realiste și calculele bine făcute.

Dacă promovezi direct o pagină de vânzare, te poți aștepta la o rată de conversie mai mică de 1%. În timp, acest procent poate crește după ce capeți experiență (10% e un obiectiv bun pentru un avansat).

De asemenea, CTR-ul (click-through rate) reclamelor nu e nici el prea mare – undeva între 0,1 – 0,2%. Mai pe românește, va trebui ca reclama ta să fie văzută de 1000 – 2000 de oameni pentru a obține o singură vânzare.Secretele marketingului afiliat

Din fericire, atunci când plătești pentru publicitate, vei fi taxat doar atunci când cineva îți accesează reclama (CPC – cost per click). Asta înseamnă însă că vei plăti pentru 100 de click-uri înainte de a încheia o vânzare. Mai mult, cu cât plătești mai mult pe fiecare click, cu atât crește probabilitatea ca reclama ta să fie văzută. Se folosește un sistem de tip licitație, în care pozițiile reclamelor se câștigă de către cele cu un CPC mai ridicat.

Dacă cheltui 30 cenți pe click (un preț mediu pentru a obține 10.000 de afișări), vei plăti $30 pentru a obține o conversie. Vom detalia în alte alticole, acum luăm doar exemplul ca atare.

Dacă comisionul este de $40, cheltui $30 pentru $10 profit. Pentru $100 pe zi, va trebui să cheltui $300.

E o investiție destul de mare, când ești la început.

Pe de altă parte, dacă intenționezi să-ți crești audiența astfel încât să nu te bazezi pe reclame plătite, va trebui să-ți duci site-ul, lista de abonați și profilurile din social media la nivelul la care articolele/email-urile/postările sunt citite de 100.000 – 200.000 de oameni pe zi. De aici începi să câștigi bine.

Asta sigur nu se va întâmpla peste noapte. Ca să fim realiști, e nevoie de câțiva ani până să ajungi la nivelul ăsta. Ani în care trebuie să postezi articole, să distribui link-uri, să construiești rețele și să încerci să rămâi motivat în ciuda progresului lent.

Te-am demoralizat? Hai că nu e dracul chiar așa de negru. Îți voi da mai multe ponturi care să-ți accelereze progresul. Deocamdată, trebuie să înțelegi că nu te vei îmbogăți mâine, indiferent ce ți-au spus toți acei guru. Va trebui să muncești din greu și să muncești eficient, pentru a culege roadele mai târziu.

Care sunt obiectivele tale?

Cred că asta e cea mai importantă lecție pe acest site. Este unul dintre secretele marketingului afiliat care te va ajuta să atingi succesul, indiferent ce model de afacere adopți.

Secretul este să-ți cunoști obiectivele și să ți le stabilești corect în timp. Așteptările nerealiste sunt cauza eșecului pentru 90% dintre cei care debuteză în marketingul afiliat.

Nu porni la drum cu ideea că te vei îmbogăți peste noapte și că totul se rezumă la a posta pe un blog din când în când. Te vei condamna singur la o mare dezamăgire.

Pe de altă parte, dacă crezi că trebuie să renunți la serviciu, să faci un credit și să-ți petreci următorii doi ani dezvoltându-ți platforma de marketing, îți vei expune familia unui risc financiar serios și inutil.

În loc să faci asta, trebuie să-ți stabilești obiective realiste. Folosind calculele de mai sus, ai putea aborda un model de afacere cu un profit mediu zilnic de $10, folosind o pagină de vânzare și $30 cheltuiți pe promovare plătită. Cei mai mulți dintre noi ne permitem acest nivel de risc. Între timp, dacă îți poți aduce site-ul la peste 200 de vizitatori unici pe zi, vei avea cam $10 pe săptămână în primele luni.

Cât timp ești dispus să aștepți atât de mult și cât timp ești dispus să investești minimul necesar de timp și bani, rezultatele acestea sunt practic garantate (nivelul de risc este foarte mic).

N-o să-ți schimbi viața peste noapte. Vei câștiga însă doar din promovarea plătită $70 pe lună, adică $280 pe lună. Dintr-o dată, lucrurile încep să arate diferit, nu? Dacă adaugi $40 din site, vei ajunge la un profit de $320 pe lună, ceea ce înseamnă $3840 pe an.

Înainte să râzi, gândește-te ce diferență pot aduce acești bani în viața ta. Sunt suficienți pentru a-ți permite o vacanță într-un loc drăguț împreună cu persoana iubită. Dacă îi investești cu cap, în câțiva ani poți însuma, împreună cu profitul, costul unei garsoniere. Vei asigura copilului tău un start în viață, scutindu-l de plata unei chirii, când va veni vremea să plece de la casa părintească.

Ce e și mai frumos, este faptul că acest mic venit regulat va crește în timp.

După prima lună, vei avea mai mulți bani disponibili și vei putea crește progresiv bugetul pentru promovare plătită. Cât timp ratele de conversie rămân constante, cu cât cumperi mai multă promovare plătită, cu atât îți vei crește profitul.

În acest timp, încet dar sigur, site-ul tău va crește și îți va aduce și el, din ce în ce mai multe vânzări. Vei putea să-ți extinzi sursele de venit, iar profitul tău va crește exponențial.

Îți va lua ceva timp să devii milionar, dar nu e deloc imposibil să ajungi acolo – mai ales datorită progresiei geometrice pe care o vedem de obicei la antreprenorii perseverenți.

Ideea e că poți începe imediat să vezi o îmbunătățire a nivelului tău de trai. Trebuie să fii conștient că progresul va fi mai lent la început, apoi se va accelera. Dacă înțelegi asta, nu te vei demotiva și nu vei renunța.

Secretele marketingului afiliat – Cum să renunți la job și să devii antreprenor online

Abordarea descrisă mai sus îți oferă o cale mult mai stabilă de a deveni un antreprenor online „cu normă întreagă”. Nu ai de ce să te temi. Vrei să scapi din „cursa șobolanului” și să nu mai muncești 8 – 10 ore pe zi la un loc de muncă pe care îl urăști? Poți face asta fără să demisionezi direct și să rămâi fără niciun venit stabil.

Tot ce trebuie să faci este să aloci o sumă mică de bani pentru a obține un mic profit. Apoi, cu ajutorul acestui mic profit, crești progresiv suma alocată pentru promovare, până când ajungi să câștigi suficienți bani. Doar atunci când câștigurile tale vor fi suficiente și stabile, poți lua în calcul să renunți la serviciu și să devii antreprenor „cu normă întreagă”. Nu e neapărat nevoie să renunți la jobul actual. Poți să-l păstrezi sau doar să treci part-time. Dacă însă nu ești unul dintre norocoșii pasionați care chiar își adoră meseria, vei dori să-ți recapeți toate acele ore pe care le vinzi pentru un salariu.

Stilul de viață al Nomadului Digital

Păstrarea în minte a scopului final este de asemenea foarte importantă pentru antreprenorul online. Mulți dintre cei care încep această carieră vor să schimbe lumea și să devină celebri. Vor să devină următorul Jeff Bezos.

Adesea însă, aceeași oameni for realiza că atingerea unui astfel de nivel nu e ceea ce-și doreau de fapt. Dacă vrei să muncești mai puțin, gestionarea unei afaceri internaționale nu e tocmai soluția corectă.

Din poziția de afiliat, vei câștiga bani preluând un produs și un model de afacere deja existente. Nu vei schimba lumea. Nu vei fi un antreprenor faimos. Poate vei câștiga autoritate în nișa ta, dar nu vei fi Jeff Bezos. Trebuie să fii confortabil cu această idee înainte de a porni la drum.

În loc să te visezi stăpânul lumii, mai bine gândește-te la lucrurile care te fac cu adevărat fericit:

 • mai mult timp petrecut cu familia
 • mai puține griji legate de bani
 • mai mulți bani pentru a călători și a vedea lumea
 • posibilitatea de a te scula și culca când vor mușchii tăi 🙂
 • mai mult timp pentru a te bucura de hobby-urile și pasiunile tale.

Dacă astea sunt de fapt obiectivele tale, vedem deodată că n-are rost să-ți pui pe cap responsabilitățile unei coroane și să-ți asumi poziția de rege al Amazonului. Succesul în accepțiunea sa tradițională nu e deloc confortabil și lipsit de griji. Marketingul afiliat pe de altă parte, te scutește de toate grijile pe care le implică gestionarea unei afaceri. Tu rămâi doar cu libertatea și cu venitul. Este ceea ce se numește „Crearea stilului de viață

Crearea stilului de viață a fost inițial popularizată de Tim Ferris în cartea „Săptămâna de lucru de patru ore”. El descrie procesul de alegere a unei cariere care să se potrivească stilului de viață pe care ți-l dorești. În loc să-ți adaptezi viața la serviciul pe care îl ai, și să lași jobul să-ți limiteze locul unde trăiești și posibilitățile de petrecere a timpului liber, alegi o carieră care să se muleze pe stilul de viață pe care ți-l dorești.

Nu trebuie să fii bogat ca să trăiești într-o țară însorită.

Secretele marketingului afiliatTrebuie doar să fii capabil să lucrezi de oriunde. Oricum, probabil ți-ai permite să călătorești mai mult, dacă n-ai plăti zilnic drumul până la locul de muncă și înapoi. Crearea stilului de viață înseamnă să-ți prioritizezi lucrurile pe care le vrei de la viață. Iar totul devine posibil când lucrezi online.

Cei care iubesc să călatorească, aleg stilul de viață al „nomadului digital”. Un „nomad digital” este o persoană care nu are o adresă stabilă, ci cutreieră prin lume, lucrând online în același timp.

Nomadul digital nu are nevoie de birou. Poți lucra de oriunde, câtă vreme ai o conexiune bună la internet. Adaugă la asta faptul că vei câștiga venituri pasive. Ca antreprenor online, nimic nu te poate împiedica să călătorești în jurul lumii și să lucrezi în cafenele sau pe plajă.

Pentru cine este marketingul afiliat?

Marketingul afiliat e perfect pentru oricine vrea să-și susțină stilul de viață actual cu venituri suplimentare și pentru oricine își dorește să scape din „cursa șobolanului” și să trăiască o viață mult mai relaxată și flexibilă. Nu are nimic de-a face cu reinventarea roții și nu trebuie să fii un geniu în IT. Secretele marketingului afiliat se rezumă la a urma drumul cel mai rapid și mai ușor către venituri pasive substanțiale.

Nu te vei îmbogăți peste noapte și va fi nevoie de muncă la început, dar poți începe oricând lucrând doar câteva ore seara. După câțiva ani, vei câștiga bani frumoși dacă faci lucrurile cum trebuie.

Ce vei face în mod concret?

Rutina zilnică a antreprenorului digital constă în principal în:

 • căutarea produselor
 • crearea și postarea reclamelor
 • analiza performanței campaniilor
 • scrierea de email-uri;
 • scrierea de articole pe bloguri;
 • lucrul pe Social Media

Aceste activități implică timp petrecut în fața calculatorului și, în lipsa unui șef care să-ți sufle în ceafă, va trebui să fii motivat și disciplinat. Altfel, îți vei irosi timpul pe Facebook, căutând în zadar să ajungi la fundul feed-ului.

La ce trebuie să te pricepi?

În primul rând, trebuie să înțelegi foarte bine modelul de afacere. Articolele pe care le găsești aici îți vor fi de ajutor, dar dacă ești serios și vrei să devii un profesionist în această industrie, trebuie să ințelegi necesitatea de a investi în propria ta instruire. Eu m-am format și recomand Academia Wealthy Affiliate. Înscrierea e gratuită.

În afară de cunoștințele privind marketingul afiliat, e nevoie să fii în stare să te exprimi, cel puțin în scris. Nu-ți trebuie talent literar, dar trebuie să te exprimi corect și coerent. Este baza pe care îți vei construi abilitățile de copywriter.

În afară de asta, trebuie să fii capabil să folosești un computer, cel puțin la nivelul în care să te descurci cu aplicațiile web și cu Social Media. Dacă ai aceste deprinderi de bază, te vei putea perfecționa pe parcurs.

Dacă îndeplinești aceste condiții și știi ce vrei, înseamnă că ești gata să câștigi bani ca antreprenor online. Primul pas este să-ți începi pregătirea chiar de azi. Înscrie-te în Academia Wealthy Affiliate și începe-ți noua ta carieră în marketingul afiliat.

Bogdan

3 Comments

 1. Toți va plângeți că nu vă mai suportați locul de muncă, dar nu știți cum să vă fofilati opt ore pe zi, dacă s-ar putea.
  In loc să visați bani nemunciți, mai bine ați incerca sa vă meritați salariul.

  • Mulțumim pentru sfaturi, vă respectăm părerea, dar nu achiesăm la ea.
   Sunt suficiente persoane blocate în mentalitatea de salariați care pot fi exploatate, așa că avem încredere că vă veți descurca în „câmpul muncii” și fără noi.

 2. Ma interesează foarte mult să incep o afacere online, dar sunt încă destul de in urmă cu limba engleză, așa că mă mulțumesc să mă documentez din articolele dumneavoastră. Nu faceți un curs in limba romana pentru cei ca mine? Cred că ar avea succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *